Byggestopp for ny luksusstrand sørvest på Gran Canaria

Miljøorganisasjonen Recorte Cero-Los Verdes har i dag fått stoppet byggingen av en ny, 300 meter lang sandstrand i Tauro sørvest på Gran Canaria.

Den nye Tauro-stranden blir trolig forsinket. I dag beordret kystverket stopp i arbeidene, som såvidt var påbegynt. Her poserer Anfi Gruppens sponsede ambassadør, fotballspilleren David Silva, i en anleggsmaskin på stranden i juli. Foto: Anfi Gruppen

Det er det norsk-kanariske selskapet Anfi Gruppen som skal bygge stranden.

Anfi Gruppen har store turist- og timeshare-anlegg i Tauro og Arguineguin på Gran Canaria, og har planer om å bygge marina, hotell, butikk- og restaurantområde og rekreasjonsområde på Tauro-stranden.

Farlige hull

Miljøorganisasjonen har klaget på at gravemaskinene, som satte i gang arbeidet i går, jobber utenfor de fastsatte tomtegrensene, og graver store hull som er umerkede og utgjør en fare for barn som leker og folk som går i området, skriver avisa Maspalomas Ahora.

De nødvendige lisensene for å utføre arbeidet mangler angivelig også.

Kystverket ga stoppsignal

Kystverket skal ha bedt om at hullene skal fylles igjen og at de nødvendige lisensene blir innhentet før arbeidet kan fortsette.

Miljøorganisasjonen hevder at de ikke er imot at stranden blir brukt av turister, men de er imot at det skal fylles på fremmed sand utenfra, i og med at det angivelig fins fin, svart sand under steinene som i dag dekker stranden.

Strand og gangveier

I juli kunngjorde Anfi Gruppen i en pressemelding at stranden skulle bli en realitet i år, og fotballspilleren David Silva tok de første, symbolske spadetakene. Nå ser det til til at den vil bli forsinket. 

Strandprosjektet omfatter også en gangvei langs sjøen fra Playa de Cura via Playa de Tauro til Playa de Amadores.

Stranden blir nesten 300 meter lang og opptil 50 meter bred. Det vil gå med 56 000 kubikkmeter sand for å bygge stranden.

På litt lenger sikt er det planlagt en småbåthavn for 400 båter, flere hoteller med totalt 7500 sengeplasser, og butikk- og restaurantområder på 18 000 kvadratmeter.

Tags