Algene er tilbake på Gran Canaria

Mikroalger er i dag oppdaget mellom Las Garitas-stranden og Punta de Las Salinas i Telde øst på Gran Canaria i går, og er også observert utenfor kysten av Las Palmas i nord og Mogán og San Bartolomé de Tirajana kommune i sør.

Alger ved Gran Canaria fotografert 18. juli. Foto: Ayuntamiento de Mogan

Dette skal den regionale regjeringen på Kanariøyene ha bekreftet, skriver avisen Canarias 7.

På Tenerife er det sett store algeflekk langs store deler av kysten siden i går.

To måneder siden de første algeflakene oppsto

Algeproblemet har pågått siden 24. juni på Kanariøyene, hovedsakelig på Tenerife, men i juli også på sørvestkysten av Gran Canaria.

Det er en cyanobakterie av typen Trichodesmium erythreaum, også kjent som mikroalger, det er snakk om.

Myndighetene på Kanariøyene hevder at den ikke er helsefarlig, men kan gi irritasjon av huden. Derfor er det frarådet, men ikke forbudt, å bade der hvor det fins alger.

77 inspeksjoner utført

Regionsregjeringen gikk i dag ut med en pressemelding om at 77 inspeksjoner er utført lags kysten av Kanariøyene siden algene først ble oppdaget 24, juni. Inspeksjonene er blant annet utført med helikopter som har gjort 20 flyvninger i til sammen over 25 timer for dette formålet

Hittil i år er det utført 4.066 analyser av vannkvaliteten ved badestrendene. Dette er den beste garantien for at vannet i baseområder holder god kvalitet, hevder regionsregjeringen.

Det blir viste til at det europeiske miljøbyrået omtalte 98,2 prosent av badevannet på Kanariøyene i perioden 2013-2016 som utmerket, ut ifra 21.229 analyser som ble gjort i denne perioden.

Tags