Akvariet i Las Palmas åpnet mandag 8. januar 2018

På mandag den 8. januar klokken ni om morgenen ble det gigantiske akvariet Poema del Mar – Havets poesi, i Las Palmas åpnet for publikum.

17 millioner dollar er investert i bevaring av arter som er utrydningstruet av Loro Parque, hevder de selv. Avariet i Las Palmas har også utrydningstruede arter. Foto: PRNewsfoto / Loro Parque

Akvariet ligger ved siden av Sanapú-piren, bare 200 meter fra den Las Canteras-stranden, den berømte bystranden i Las Palmas. Santa Catalina-parken, det tekniske museet Elder, kjøpesenteret El Muelle og curiskip.havnen  ligger like i nærheten av akvariet.

Tre soner

Akvariet er delt inn i tre soner for marine overflateøkosystemer, dype marine økosystemer og ferskvannsarter.

Besøket begynner nedover i den første av sonene, Jungelen, som gjengir landskap på de fem kontinenter.

Den andre delen av Poema del Mar, Arrecife, tar deg en tur rundt i en nedadgående spiral rundt en stor sylinder hvor det vises et fargerikt og stort utvalg av koraller og fisk.

Turen ender i Deep Sea, det dypeste havet, hvor du kan se på fiskene og haiene gjennom verdens nest største panaoramavindu i akvarium, 33 meter langt, sju meter høyt og bueformet.

Akvariet har 350 arter, deriblant åtte haier.

Bevarer utrydningstruede arter

Poema del Mar går også inn for bevaring av arter i den marine verden i Atlanterhavet i samarbeid med Loro Parque Foundation, en organisasjon med over 20 års erfaring, og med over 100 bevaringsprosjekter i 30 land.

Akvariet er åpent kl. 9-18. Billetter blir lagt ut for salg på akvariets nettsider fra lørdag 6. januar.

For voksne koster det 25 euro, barn opp til elleve år 17,50 euro, og barn under fire år slipper inn gratis. Dt er lavere priser for de som kan dokumentere at der er registrert som innbyggere på Kanariøyene

Se bildeserie av hvordan akvariet i Las Palmas skal bli

Lenker

Poem of the sea

Animasjonsfilm av plassering, adkomst og interiør for akvariet i Las Palmas