Konsulene på Gran Canaria flokket seg på det norske konsulatet under innvielsen av nye lokaler

Konsuler fra en rekke land møtte ivrig opp da Kongelig Norsk Konsulat på Gran Canaria innviet sine nye lokaler ved Castillo de La Luz i Las Palmas i går, onsdag.

Skal det være en konsul eller to? Det var mange å velge mellom på kontoret til Odd Are Tveit (foran i stolen) da de nye kontorene nær havnen i Las Palmas ble innviet. Ikke alle fikk plass i rommet. Foto: Hugo Ryvik

Det var konsuler (og en og annen visekonsul) for Storbritannia, Tyskland, Sverige, Finland, Island, Brasil, Russland, Cuba, Panama, Sør-Korea, Luxembourg, Paraguay, Estland, Senegal, Indonesia, Romania og Portugal som fikk en omvisning i konsulatets lyse og funksjonelle lokaler.

I tillegg fikk de smake på norsk mat i form av blant annet laks, torsk og annen fisk, medisterkaker og, ikke minst, det norske folkets klassiker: makrell i tomat.

I tillegg til de mange konsulene var sentrale, norske miljøer på Gran Canaria representert med Den Norske Klubbens president, Per Egil Ramsøy og Den Norske Skole Gran Canarias rektor, Benedikte Grongstad.

Disse jobber på konsulatet

Honorær konsul på Gran Canaria er Odd Are Tveit, som kommer fra Haugesund og er leder for selskapet Otechs virksomhet på Gran Canaria.

Visekonsul gjennom mange år er Lis-Ann Sylling. Nylig ble det ansatt en tredje medarbeider på full tid i administrasjonen, Bjørg Karlsen.

Fin utsikt

Konsulatet flyttet inn i de nye lokalene i femte etasje i Calle Juan Rejón 67 den 1. september, og innvielsen ble holdt 21. november.

Den flotte utsikten mot havnen, havet og parken med borgen fikk særlig mange godord fra gjestene.

Det er lett å finne frem til konsulatet, i og med at det holder til like ved borgen Castillo de La Luz, som er en turistattraksjon.

Hvis du tar buss til konsulatet, kommer du raskt frem med bybusslinje nummer 12 mot havnen (puerto) fra hovedbusstasjonen i San Telmo i den andre enden av byen. Gå av bussen når du ser borgen.

Har veldig travle dager

Konsulatet har travle dager der alle de tre som jobber der må henge i strikken nærmest hver eneste dag i uken, ofte også på helgedager, forteller Lis-Ann Sylling.

Den næreste tiden skal konsulatet blant annet delta i en markering mot kjønnsbasert vold som den spanske regjeringens delegat på Kanariøyene står bak, 50-års jubileet til brannvesenet i San Bartolomé de Tirajana, og et jubileum for Japans ambassadør til Spania.

Konsulatets ansatte

Assistent Bjørg Karlsen, honorær konsul Odd Are Tveit og visekonsul Lis-Ann Sylling setter stor pris på utsikten fra de nye lokalene. Foto: Hugo Ryvik