473 forlatte og villfarne hunder og katter har kommet inn til Gran Canarias store dyremottak i år

I årets første seks måneder kom det inn 473 forlatte og savnede hunder og katter til Albergue de Banaderos, et dyremottak som drives av Gran Canarias øyråd.

Denne hunden fikk et nytt og bedre liv som rottefanger og selskapshund etter å ha blitt adoptert fra Albergue de Bañaderos. Foto: Canariajournalen

I årets første seks måneder kom det inn 473 forlatte og savnede hunder og katter til Albergue de Banaderos, et dyremottak som drives av Gran Canarias øyråd.

Det er en liten nedgang på 2,1 prosent fra første halvår i fjor, og en betydelig lavere antall enn i 2016, da det var 640 dyr som kom inn.

I tillegg kommer det inn dyr til de kommunale mottakene som fins i noen få kommuner, slik som Mogan og Agüimes.

Alle kommuner er nå pålagt å opprette egne dyremottak.

Det er også en hel del dyr som tas vare på og forsøkes adoptert bort av flere private, frivillige dyrevernorganisasjoner på øya.

218 163 dyr er registrert i kommunenes registre på Gran Canaria, og 31 prosent av disse er kjæledyr, skriver øyrådet i en pressemelding.

Det fins 62 299 hunder og 5369 katter registrert.

Det virkelige antallet som holder til på øya er mye høyere, i og med at mange fortsatt ikke id-merker dyrene med databrikke, selv om det er lovpålagt.

Mange løshunder uten eier streifer også rundt.

De viktigste årsakene til at dyr blir kassert på Gran Canaria er uønskede valpekull, som ofte plasseres i esker i avfallsbeholdere eller i gater langt unna der eierne bor, problemer med dyrenes oppførsel, økonomiske faktorer og det faktum at jaktsesongen avsluttes.

Albergue de Bañaderos i Arucas har de siste to årene økt andelen dyr som blir adoptert bort betydelig.

Tidligere ble ni av ti dyr avlivet, nå får flertallet nye hjem.

Tags