15 arrestert for menneskehandel og tvangsprostitusjon

To personer er arrestert i Las Palmas de Gran Canaria og 13 i Palma de Mallorca og Alicante for menneskehandel og seksuell utnyttelse av kvinner fra Nigeria.

Foto: Policia Nacional

Nasjonalpolitiet i Spania har gjennomført en felles operasjon med Europol for å avsløre og arrestere den kriminelle gjengen, skriver politiet i en pressemelding.

Åtte kvinner som var tvunget til prostitusjon er satt fri. Kvinnene var i en sårbar posisjon og ble blant annet truet med represalier og utsatt for psyskiske og fysiske overgrep og ydmykelser.

Etter å ha blitt lokket i Nigeria med falske løfter om et bedre liv i Europa ble de fraktet til leirer i Libya før de ble tatt videre til Spania, hvor de ble tvangsprostituert.

Pengene de tjente på prostitusjonen gikk for det meste til å betale ned en påstått gjeld på opptil 35.000 euro til den kriminelle organisasjonen for å ha blitt fraktet til Europa.

Policia Nacional har det siste året gjennomført 536 operasjoner mot menneskehandel, arrestert 1219 personer for slike forhold, og frigjort 290 ofre.

Tags