Klassisk musikk på Gran Canaria

Interessen for klassisk musikk er svært stor på Gran Canaria. Orquesta Filarmónica de Gran Canaria ble stiftet i 1845, og er Spanias eldste filharmoniske selskap.

KONSERTHALL: Auditorio Alfredo Kraus på Canteras-stranden er åsted for mange klassiske konserter. Foto: Tourist board of Gran Canaria.

I tillegg til kanariere kommer mange utlendinger, særlig tyskere og skandinaver, på de klassiske konsertene som arrangeres.

Og det er ikke få.

Blant de større årlige arrangementene er Kanariøyenes internasjonale musikkfestival, operafestivalen Festival de Ópera Alfredo Kraus, en Zarzuekafestival (spansk opera) og en gitarfestival.

Markant festival

De viktigste scenene for Kanariøyenes internasjonale musikkfestival er Alfredo Kraus Auditorium på Las Canteras-stranden,og Teatro Pérez Galdos i bydelen Triana i Las Palmas.

Den er et møtested for noen av de viktigste orkestrene og komponistene i verden, og en stor begivenhet for Europas tilhengere av klassisk musikk.

Festivalen oppsto som en videreføring av en tradisjon startet i det 18. århundret av europeiske shippingselskaper som seilte til Amerika. Kanariøyene var siste anløpshavn på veien nedover.

Mange klassiske konserter ble på den tiden rrangert på Teatro Pérez Galdos i Las Palmas.

Dette teateret er totalrenovert i nyere tid, og er i dag arena for mange av de klassiske konsertene som arrangeres på Gran Canaria.

Høy klasse

Orquesta Filarmónica de Gran Canaria har holdt det gående siden 1845.

Blant kjente ledere av orkesteret opp gjennom årene er Camille Saint-Saëns, Mstislav Rostropovitsj, Antoni Wit, Georg Hurst, Jan Krenz, Gabriel Chmura, og José Ramón Encinar.

Solister som har opptrådt med orkesteret er blant andre Alfredo Kraus, Plácido Domingo, José Carreras, Montserrat Caballé og Felicity Lott.

Listen av instrumentalister omfatter Mstislav Rostropovitsj, Misha Maiski, Joaquín Achúcarro, Maria João Pires, Katia og Marielle Labèque, Sabine Meyer, Franz-Peter Zimmermann, John Lill og mange andre topputøvere.

Arenaer for klassisk musikk

Auditorio Alfredo Kraus

Tomás Miller 49, Las Palmas

Teatro Pérez Galdós

Plaza de Stagno 1, Las Palmas

Teatro Cuyás

Viera y Clavijo s/n, Las Palmas

Teatro Guiniguada

Mesa de León s/n, Las Palmas

Orquesta Filarmónica de Gran Canaria

 Festivaler

Festival de Canarias, Kanariøyenes internasjonale musikkfestival

Dansefestivalen Mazdanza

Tags