Canariajournalen tester hentemat i Puerto de Mogán

"Gofio" og "Mojo" har prøvesmakt hentemat fra seks serveringssteder i den populære turistbyen Puerto de Mogán sørvest på Gran Canaria. Her er dommen.

MYE FOR PENGENE: Restaurant Taj Tandoori på kjøpesenteret i Puerto de Mogan gir deg mye god hentemat til en hyggelig pris, og servicen er upåklagelig. Foto: Gofio

Av: Gofio og Mojo redaksjonen@canariajournalen.no

Det fins et stort utvalg spisesteder som tilbyr hentemat i Puerto de Mogan, og de seks spisestedene som er testet er tilfeldig valgt ut i fra hva Gofio og Mojo hadde lyst til å spise.

Maten ble ikke bestilt på forhånd, men på selve spisestedet. Gofio ventet på spisestedene mens maten ble tilberedt. Både den kulinariske opplevelsen, pris, betjeningens og spisestedets kvaliteter og ventetiden er vurdert.

På tre av stedene er det bestilt påsmurte baguetter, ett sted er det bestilt pizza, ett sted kinesisk mat og ett sted indisk mat.

Utmerket salat til baguetten

Vi begynner med baguettene. Fra lunsjkafeen Bish Bash Bosh, som ligger i den øvre enden av kjøpesenteret i Puerto de Mogan, like ved Superdino, bestilte Mojo en baguett med ost og skinke.

Kafeen gir et rent og ryddig inntrykk. Sittegrupper med gode stoler fins under markiser utendørs og er plassert med god avstand fra hverandre i småtrivelige grupper. Noen utsikt å skryte av er det ikke fra restauranten – det du ser er stort sett folk som går til og fra kjøpesenteret, et hotell og en husklynge i Lomo Quibre.

Matutvalget har vekt på salater, baguetter og smørbrød, men det fins også pølser og andre småretter. Godt utvalg av juice, øl, kaffe og andre drikkevarer samt isdesserter og milkshake.

Prisnivået er midt på treet for et spisested i Puerto de Mogan og med hensyn til beliggenheten.

Betjeningen er profesjonell, effektiv og vennlig uten å være påtrengende. Bestillingen ble raskt tatt opp etter ankomst, vel og merke på et tidspunkt med svært få spisegjester, og ventetiden var cirka ti minutter.

Baguetten ble levert innpakket i trau med salaten separat i en egen fordypning i trauet.

Pris: 3,90 euro.

Mojo: – Frisk og god salat. Baguett midt på treet.

Poengsum: О О О О О О  4 av 6 papas arrugadas.

Baguette til strykkarakter

Nestemann ut er Bar Café Quintin, som også ligger utendørs i motsatt ende av kjøpesenteret. Herfra bestilte Mojo også en baguette med ost og skinke.

Kafeen er svært enkelt innredet, med enkle småstoler og parasoller til skygge. Heller ikke her er det noen utsikt å skryte av, og ingen spesielle trivselsfaktorer. Mindre skjerming for gjestene enn Bish Bash Bosh og helt uten intimitet og sjarm.

Matutvalget består blant annet av baguetter, sandwicher, hamburgere og pizza, og er mer gatekjøkkenpreget enn Bish Bosh Bash. Øl og annen drikke serveres også. Prisnivået ligger litt under Bish Bash Bosh.

Mottakelsen kan best beskrives som halvt motvillig. Det var ingen andre gjester på kafeen i øyeblikket. En skulende mann som presentert seg som kafeens eier tok raskt opp bestillingen og nærmest slentret uentusiastisk bort til en ung kvinne bak kjøkkendisken som også så temmelig uinteressert ut, og som tok seg av tilberedingen.

Ventetiden var over 15 minutter. Baguetten ble levert uten et smil, innpakket i aluminiumsfolie. "På gjensyn" ble mumlet frem til svar først etter at Gofio etter litt venting sa det på vei bort fra kafeen. En spesielt dårlig dag eller total mangel på serviceinnstilling? Ikke godt å si.

Pris: 3,50 euro

Mojo: – Og ikke nok med det. Surheten fulgte med baguetten hjem. Skinken bar preg av å ha blitt neglisjert i fjorten dager. Søppel.

Poengsum: О О О О О О  0 av 6 papas arrugadas.

Gode baguetter ved hovedgaten

Den tredje baguettebestillingen, nok en gang ost og skinke, ble lagt inn på Café Venecia. Dette lille spisestedet ligger på et hjørne i hovedgaten i Puerto de Mogan, like ved Plaza del Sol, vis a vis taxiholdeplassen og ved siden av Venecia supermarked, som drives av de samme folkene som cafeen.

Her er det også enkel innredning: Et fåtall bord i et smug og tett på fortauet. Det er utsikt til folkelivet på fortauene – du sitter nærmest i folketrekket, mot et lite torg og mot den italienskinspirerte – turistmyndighetene kaller den Venecia-inspirert, bebyggelsen i havnen.

En del saktegående, forbipasserende biltrafikk og mange forbipaserende forgjengere må du regne med her.

Matutvalget består hovedsakelig av baguetter og sandwicher, men også flere andre typiske lunsjretter og et stort utvalg juice- og isvarianter, øl, kaffe og andre drikkevarer. Prisene er relativt lave for denne typen spisested med en slik beliggenhet.

Betjeningen var profesjonell, imøtekommende og effektiv. Bestillingen ble tatt opp i løpet av ett minutt til tross for at det var mange kunder, og maten ble levert på under ti minutter. Baguetten kom innpakket i aluminiumsfolie.

Pris: 3,50 euro

Mojo: – Ost og skinke. Høres kjedelig ut, men her er det friske tomater og salat i tillegg. Godt.

Poengsum: О О О О О О  4 av 6 papas arrugadas.

Helt grei, men litt dyr pizza

Fra restaurant Mogan Mar II i andre etasje i kjøpesenteret, vendt mot hotell Cordial Mogan, ble det bestilt to pizzaer, begge med mye fyll: En Super Suprema og en Mexicana med jalapeno.

Restauranten har rikelig med bord både utendørs og innendørs, og stolene har akseptabel komfort. Helt ordinær kaféinnredning og interiør.

Utsikt til det nevnte hotellet, den brede promenaden som går ned mot stranden, oppover mot fjellene og nedover mot havet med et lite havglimt – hvis du strekker deg litt ut over terrasserekkverket, vel og merke.

Matutvalget består hovedsakelig av pizza, hamburgere, pastaretter, baguetter og slikt, men også andre typiske lunsjretter. Prisen er fra midt på til litt over midt på treet for denne typen spisested med en slik beliggenhet i Puerto de Mogan.

Betjeningen var profesjonell og imøtekommende, men virket en smule mentalt fraværende. Bestillingen ble tatt opp umiddelbart så snart spisekartet var ferdig studert. Bare ett bord var vel å merke besatt på det tidspunktet.

Ventetiden var cirka 20 minutter, hvilket er akseptabelt for pizza.

Pris: 11,50 euro for Super Supremo og 8,50 for Mexicana, begge med en diameter på 30 centimeter.

Mojo: –  Liten størrelse. Kjøpebunn, lakegrønnsaker,boksefyll. Koster mer enn det smaker. Blæ.

Gofio: – Pizzaene ser ganske appetittlige ut og lukter godt. Bunnen er sprø og fin, passe stekt. God smak, uten å nå de store høyder. Trekk for tydelig lakesmak på jalapenosen. I dyreste laget.

Poengsum: О О О О О О  3 av 6 papas arrugadas.

Billig og god kinesisk buffetmat

Chinese Pekin Garden ligger på strandpromenaden og er en av de første restaurantene som ble åpnet der. Den tilbyr både à la carte med et stort utvalg retter og buffet.

Her er det godt med bord både i friluft og under tak. Innredningen er typisk for kinarestauranter uten å utmerke seg i noen retning. Stolene er svært komfortable.

Utsikt til stranden og havet og det yrende livet på strandpromenaden.

På menyen står typisk kinesiske retter, omtrent som ventet og uten overraskelser. Prisnivået er lavt for en à la carte-restaurant med en slik beliggenhet i Puerto de Mogán.

Gofio og Mojo har delte erfaringer med kinesiske buffetrestauranter sør på Gran Canaria, men velger likevel å bestille ta-med-hjem-mat fra buffeten.

Betjeningen er smilende profesjonell, og er raskt på pletten både for å ta opp bestilling og for å ta imot betaling. Her var det ingen ventetid, det var bare å sette i gang å fylle opp så mange halvliterstore plastbeholdere som vi ønsket fra buffeen.

Buffettutvalget består blant annet av fritert kylling, svinekjøtt, storfekjøtt, fisk og reker, andelår, marinert småribbe og et titalls gryter med forskjellig kjøtt og grønnsaker i forskjellige sauser, samt ris og en spagettirett med grønnsaker og saus. Du kan også be om å få et lite beger med en rød saus som er så sterk at den kan sette fyr på tungen.

Pris: 3,50 euro per beger på en halv liter.

Mojo: – Reker!

Gofio: – Her er det litt av hvert for forskjellig smak og behag. Kyllingen i appelsinsaus smaker helt nydelig, en perfekt blanding av søt og skarp og fin konsistens på kjøttet. Svinestrimler i mild soppsaus er også veldig godt, og det samme kan jeg si om andelårene og de friterte rekene.

Poengsum: О О О О О О  4 av 6 papas arrugadas.

Et tips for å få mye mat for pengene hvis du kan lage mat selv der du oppholder deg, er å la være å fylle opp beger med ris eller spagetti. Risen kan du lage selv. Tre beger koster 10,50 euro, risen du lager selv koster under 1 euro, og det er mer enn nok til at to voksne kan bli mette.

Indiske matgleder

Restaurant Taj Tandoori er den første restauranten som ble åpnet i andre etasje på kjøpesenteret i Puerto de Mogán. Der har den holdt stand alene i noen år frem til det de siste månedene har dukket opp to restauranter til i andre etasje.

Restauranten har et stort utvalg bord både inne og ute, komfortable stoler og en typisk indisk-innredning som ikke gir en følelse av å befinne seg i India, men som gir en trivelig følelse og er godt balansert.

Utsikt til hotell, fjellområder og strandpromenaden for de som sitter på uteterrassen, og et glimt av havet hvis du strekker hodet ut over rekkverket.

Restauranten har et stort utvalg indiske retter. Prisnivået er litt under middels for en à la carte-restaurant med denne beliggenheten i Puerto de Mogán.

Betjeningen smiler bredt og får deg umiddelbart til å føle deg velkommen. Profesjonelt, smidig og effektivt. Menyen er på plass i løpet av ett minutt, og bestillingen blir notert så snart Gofio og Mojo har bestemt seg.

Det ble reker i korma for Mojo og lam i karri for Gofio, begge med ønske om middels sterkt krydring. Dessuten ostenan og ordinær nan samt raita som tilbehør. Gratis med på kjøpet fulgte en god porsjon saltsøt snacks.

Pris: For cirka 27 euro kunne både Gofio og Mojo spise seg gode og mette og hadde en del til overs til lunsj neste dag.

Mojo: – Mye mat for pengene.  Ekstra pluss for friske grønnsaker og finhakket  koriander.

Gofio: – Dette er indisk mat av god klasse. En kulinarisk nytelse, rikelige mengder og en hyggelig opplevelse.

Poengsum: О О О О О О 5 av 6 papas arrugadas.

Gofio og Mojos restauranttest

Canariajournalens restauranttest er en uformell og subjektiv test utført inkognito av "Gofio" og "Mojo", to gjennomsnittlige restaurantgjester uten spesielle kvalifikasjoner innen restaurantdrift eller gastronomi.

Poengsum blir delt ut i antall papas arrugadas, Kanariøyenes berømte matrett bestående av rynkede poteter og sterk, kald saus (mojo canario).

Poengene blir satt ut ifra hvilket nivå det er på mat og restaurant og totalopplevelsen i den klassen spisestedet befinner seg – det vil si at enkle, billige cafeer kan oppnå like mange poeng som en eksklusiv feinschmecker-restaurant med mat i absolutt toppklasse, selv om opplevelsen ikke nødvendigvis er direkte sammenlignbar.

Den stusselige bauetten på bildet kom fra Bar Café Quintin, og var helt uspiselig: Skinken var sur, salaten halvvissen, brødet seigt, og bare en halv tomatskive er rett og slett ren og skjær gjerrighet. Foto: Gofio

Tags