Gran Canarias “gastrodrom” kan stå klar om ni måneder

Byggingen av en kulinarisk ”gastrodrom” i Maspalomas på Gran Canaria kan starte i januar 2013 hvis alle tillatelser går i boks. Gastrodromen kan stå klar i juni samme år.

Mat fra Kanariøyene skal stå sentralt i den planlagte gastrodromen i Maspalomas. Foto: Hugo Ryvik.

En gruppe forretningsmenn fra Kanariøyene og Madrid vil bygge “Gastródromo de San Fernando”, et senter der det blir tilbudt et stort utvalg matretter fra Kanariøyene.

Senteret skal ligge i kjøpesenteret Ronda i Maspalomas sør på Gran Canaria.

Det lokale næringslivet, kommunene på Gran Canaria og flere andre institusjoner er svært positive til initiativet, skriver Maspalomasahora.com.

Gastrodromen tiltaler mange

Ideen om at en investering på tre millioner euro kan skape 250 arbeidsplasser og knyte det lokal næringslivet sammen med turismen på Gran Canaria er tydeligvis tiltalende for mange.

Et slikt prosjekt kan gagne både små forretninger og det store kjøpesenteret, som sliter tungt for tiden.

Prosjektet ble presentert av visepresidenten for Gran Canarias øyråd, Juan Dominguez, på konferansen Living Lab Comercios Innovadores på messesenteret Infecar i dag.

Mange matstasjoner på ett sted

Gastrodromen skal bygges med kanariske arkitektur, og det skal settes av plass til å arrangere messer, kurs, presentasjoner og andre arrangement.

Mat skal serveres fra klokken åtte om morgenen til midnatt fra 37 kafeer og restauranter.

Gastródromo de San Fernando er inspirert av lignende anlegg ved La Boqueria-markedet i Barcelona og San Miguel-markedet i Madrid.

Tags