Rehabiliterer turstier sørvest på Gran Canaria

Mogan kommune sørvest på Gran Canaria har blitt tildelt EU-penger som skal brukes til å rehabilitere turstier i kommunen.

255.000 euro er tildelt Mogán fra et EU-fond for økoturisme.

Bedre skilting

Kommunen, som går inn for å diversifisere turismen ved å tilby alternativer til strandturisme, legger til 45.000 euro og har planer om bruke pengene til å fikse opp og sette opp nye skilt langs en rute som går fra Veneguera via Cortadores, Soria og Arguineguín.

Arbeidene skal ferdigstilles innen 2020.

Andre kommuner på andre kanariøyer, slik som Teguise, Santiago del Teide, La Oliva, Vallehermoso og Los Llanos, har også fått tildelt penger fra EU-fondet for økoturisme.

Har fått millionbeløp tidligere

I oktober fikk Mogán 4,5 millioner fra EUs Feder-fond. Disse pengene er blant annet øremerket rehabilitering av turstier og gamle småveier i Pino Seco-dalen fra El Timonel til Las Marañuelas, et område hvor mange skandinaver går tur.

De siste årene har det vært en trend der stadig flere turister beveger seg fra masseturismen til å søke nye opplevelser i natur- og kulturområder. Her har Gran Canaria mye å by på.

Utvikler studie

Mogan kommune samarbeider med en gruppe selskap som er engasjert i aktiv turisme sør på Gran Canaria, og utvikler for tiden en detaljert studie på området.

Tanken er å ta utgangspunkt i nettverket av gamle stier og småveier, og blant annet føre rutene annet gjennom områder av etnografisk verdi, slik som Molino de Viento eller San Antonio-kirken i Mogán.

Stiene skal settes i stand og merkes slik at de gir større sikkerhet og bedre opplevelser for turgåerne. Det er også planer om å sette opp toaletter.

Skiftet ut 247 gatelys

Mogan kommune har nylig skiftet ut 247 gatelys med LED-lamper i Puerto Rico og Tauro til en kostnad av 165.000 euro. 

Lampene skal gi en årlig energibesparelse på 30.000 euro, og redusere CO2-utslippene med drøyt 199 tonn per år.

Tags