Sjelefred og høytflyvende delfiner

En rusletur blant svarte svaner, eksotiske orkidéer og fargerike papegøyer i Palmitos Park er som balsam for sjelen.

Delfinshowet er spektakulært. Foto: Hugo Ryvik

Spanderer du en dag blant underlige fugler, vakre blomster og flagrende sommerfugler i Palmitos Park er du garantert en avstressende opplevelse.

Klikk her for å se flere bilder fra Palmitos Park.

Fartsfylte show

Harmonien til tross – fartsfylte opplevelser mangler heller ikke. Den nyeste attraksjonen har på kort tid også den største:

Et delfinshow av svært høy kvalitet er nærmest garantert å imponere selv den mest blaserte tilskuer.

Til tider virker det som om delfinene opphever tyngdekraften der de reiser seg høyt over vannet og danser med kroppen loddrett og kun halefinnen inder vannflaten.

Helt øverst i parken finner show med rovfugler og eksotiske fugler sted to ganger om dagen.

Falker, kondorer, ørner og ugler svever rundt under fri himmel, noen ganger susende rett over hodene på publikum, andre ganger i vill jakt etter et åte som dressørene sveiver rundt i en snor.

Nærmere utgangen er det papegøyeshow hver time. Papegøyene gjør det ene trikset villere enn det andre. Ikke like spektakulært som rovfuglene, men mye moro for pengene likevel.

Fugler i fleng

I resten av parken råder fred og bedagelighet. Mest av alt dreier det seg om fugler.

Over 150 arter vises frem, blant annet langnebbede pelikaner, hornfugler, tukaner, marabuer og kolibrier.

I en interaktiv botanisk hage kan du menge deg med frittflyvende rosa flamingoer og andre sjeldne storfugler.

Får du nok av nebb og fjær, kan du ta en titt på fargesprakende tropiske fisker som svømmer rundt i et stort akvarie.

Der finnes det også en fin samling koraller fra kysten av Gran Canaria. I et mindre akvarie med sandbunn leker  rokkene seg.

Kaktus og sommerfugler

Hvis du er glad i blomster og planter, kan du tilbringe timer i orkidéhuseet og kaktushagen, hvor du kan se kaktuser som er dobbelt så høye som en velvoksen mann.

Et stort utvalg aloheplanter og rundt 1500 palmer kan også beskues.

I et av Europas største sommerfuglhus kan du være så heldig å få øye på en kjempesommerfugl, eller oppleve at et mindre eksemplar setter seg på nesetippen din. For de som foretrekker dyr har parken kaimaner, gibbonaper, kenguruer og præriehunder. I en egen innhengning kan barna klappe sauer, geiter, esler og andre husdyr.

Ikke bare pengemaskin

Palmitos Park, som ligger i Barranco de Chamoriscan litt vest for Maspolomas, er en av de best besøkte familieseverdighetene på Gran Canaria. Likevel virker det ikke som om eierne bare er ute etter å suge penger av turister.

En del av inntektene går til å bevare truede planter og dyrearter. Dessuten holdes det økologikurs for studenter og skolebarn i alle aldre for å lære dem hvor viktig det er å ta vare på naturen.

Rovfuglshow

Rovfuglshowet i Palmitos Park bør du ikke gå glipp av.

Foto: Hugo Ryvik