ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 31. MARS 2020
Det er et skrikene behov for antibac og smittevern på Kanariøyene. Foto: Harveyandfriends

Tregt byråkrati hindrer produksjon av desinfeksjonsmiddel

Långsam byråkrati förhindrar desinfektionsproduktion

Corona-viruset: Flere industribedrifter på Kanariøyene har omstilt til produksjon av desinfiserende gelé, men tregt byråkrati gjør at produksjonen ikke har kommet i gang.

Kjemiske og kosmetiske produsenter på øygruppen har angivelig alle ingredienser og mekanismer på plass for å starte produksjonen.

En Autorisering fra helsedepartementet mangler imidlertid, sier presidenten i industriforeningen Asinca,  Gonzalo Medina,til nyhetsbyrået Efe.

Han viser at produsentene har både kvaliteten og kapasiteten som skal til for å produsere geleen. 

Presidenten i Asinca uttalte også at de kanariske næringene "jobber intenst og med det største engasjement for å sikre tilførsel av produkter på øyene."

"Mange industrielle aktiviteter som utføres på Kanariøyene kan klassifiseres som strategiske, og derfor må levering av råvarer, produksjon og emballasje garanteres, samt distribusjon av produkter laget på Kanariøyene mellom alle øyene , "påpeker han.

"Vi er i kontinuerlig kontakt med industri,- og transportdepartementet sammen med den kanariske regjering. Departementene opptrer på en "iherdig og mottakelig" måte. Vi håper på en rask avklaring,"avslutter han.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER