Store narkotikaaksjoner gjennomført av politiet på Kanariøyene

En rekke personer er arrestert i politiets narkotikaaksjoner på Kanariøyene den siste tiden.

Fra en av politiaksjonene. Foto: Guardia Civil

Av: Redaksjonen Redaksjonen@canariajournalen.no

På Lanzarote er fem personer pågrepet, mistenkt for å drive med kokainsmugling med hjelp av såkalte muldyr mellom Madrid og Lanzarote.

Etterforskningen startet i juli i fjor, skriver Guardia Civil i en pressemelding. Da ble en colombiansk kvinne som smuglet 1,2 kilo kokain i bagasjen pågrepet på Lanzarotes lufthavn. Kvinnen er fastboende i Arrecife.

Politiet nøstet opp en kriminell organisasjon som sto bak smugling av kokain fra Madrid til Lanzarote, med base i Arrecife.

Fem personer ble arrestert i Arrecife og Madrid.

Elleve personer ble arrestert i en annen politioperasjon på Tenerife. Disse er mistenkt for narkotikasmugling og hvitvasking av penger i stor stil.

I denne operasjonen samarbeidet Guardia Civil med det amerikanske narkotikapolitiet (DEA), og det nasjonale politiet i  Colombia.

Etterforskningen startet for to år siden. Politiet fikk kjennskap til en gjeng som var basert på Tenerife,og som hadde store pengeoperasjoner med narkotikakartell i Colombia og Peru.

I tillegg til pengeoperasjonene ble det avdekket at kokain i stort omfang jevnlig ble smuglet fra Sør-Amerika til Kanariøyene, hovedsakelig sjøveien.

Kokainet ble distribuert videre i husbiler til forskjellige kanariøyer.

Pengene ble vasket gjennom selskaper eid av den kriminelle organisasjonen som drev med kjøp og salg av biler, verksteder og lagringsplasser for campingvogner.

60 kilo kokain ble beslaglagt av politiet. Elleve spanjoler ble arrestert på Tenerife. En person i Cali i Colombia som skal ha organisert salget av kokainet til spanjolene ble også arrestert.

Verdier for over to millioner euro er i tillegg beslaglagt.

Forrige uke ble det i et helt annet tilfelle funnet flere store pakker med narkotika flytende nær kysten sør på Tenerife.

Guardia Civil samlet opp pakkene og fraktet dem til land.