Småbarna og kvinnen som døde på Tenerife på mandag skal ha blitt kvalt

FAMILIEDRAPET PÅ TENERIFE: Foreløpige resultater fra den rettsmedisinske obduksjonen viser angivelig at de to små barna og moren deres døde av kvelning. Familiefaren hadde hengt seg i naborommet.

Etterforskningen av de fire dødsfallene i samme familie på Tenerife på mandag pågår for fullt. Illustrasjonsfoto: Policia Nacional

Det skriver avisen Canarias Ahora i dag, onsdag. Alle fire ble funnet døde av kvinnens mor i et hus i Cruz de los Martillos-gaten i La Playita, som ligger i La Orotava kommune nord på Tenerife, på mandag.

Dødsfallene skal ha inntruffet på lørdag.

Politiet se nå angivelig bort fra at det kan ha vært en selvmordspakt mellom ektefellene, og heller mot at det er et tilfelle av kjønnsbasert vold.

Kvinnens mann, som etter sigende også var barnas far, var en yrkesmilitær som i 2009 skal ha blitt dekorert med kors med rød medaljong, den høyeste militære dekorasjon som deles ut i fredstid, for sin innsats i Afghanistan.

Den spanske regjeringens delegat på Kanariøyene understreker i en kunngjøring i dag at det foreløpig ikke er bekreftet at det er et tilfelle av kjønnsrelatert vold, og at saken fortsatt er under etterforskning.