Mogán kommune tvinges til å stenge veien mellom Arguineguin og Patalavaca

En arbeidsinspeksjon avslørte sikkerhetsmangler for arbeidere som jobber med forbedring av gangveien langs vei GC-500 mellom Arguineguin og Patalavaca i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria, bekrefter kommunen i dag.

Den aktuelle bil- og gangveien går på broen på bildet. Foto: Mogan kommune

Kommunen er derfor nødt til å stenge veien for trafikk mens utbedringene av gangveien pågår. Kommunens etablerte sikkerhetsnormer er ikke tilstrekkelige, ifølge inspeksjonen.

Veien blir stengt fra 6. november etter ordre fra øyrådet, skriver kommunen i en pressemelding i dag.

Det er veistrekningen mellom en rundkjøring med en hvalhalestatue i Arguineguin og rundkjøringen i Patalavaca som blir stengt for trafikk.

Omkjøring skal skje via motorvei GC-1, men der er det ikke tillatt å ferdes for mopeder eller andre særlig saktegående kjøretøy.

Rådmannen for offentlige arbeider i Mogán, Ernesto Hernandez, sier i pressemeldingen at kommunen er tvunget til å følge pålegget fra øyrådets arbeidstilsyn, som har høyere autoritet på dette feltet enn kommunen.

To måneders forsinkelse

Han understreker at både firmaet som utfører jobben og kommunens teknikere hittil har sett til at arbeidet blir gjort innen de etablerte tidsfristene. med ferdigstilling i mars 2018.

Stengingen av veien vil medføre en forsinkelse på to cirka to måneder, hevder han.

Komplisert arbeid

Han understreker at arbeidet er svært vanskelig og forvansket av at forsterkninger må gjøres i strukturen i flere seksjoner av gangveien, som går på bro opptil 25 meter over bakkenivå og er i svært dårlig stand.

Sykler og kjøretøy med spesiell lisens får fortsatt bruke veistrekningen. Turistanleggene får egne serviceruter slik at adkomsten blir sikret.

Busselskapet Global jobber med modifisering av bussrutene mellom Arguineguin og Puerto Rico.

Hernández unnskylder ubeleiligheten overfor innbyggerne og ber dem om å ignorere rykter om forsinkelser og gangveiens tilstand, og kun forholde seg til informasjon som formidles fra Mogan kommune.

Stengt flere steder

Vei GC-500 er også stengt lenger vest mellom Taurito og Puerto de Mogan etter ras på veistrekningen.

Reparasjonsarbeidet er omfattende og tidkrevende, og rasfaren er stor slik at en sikring av arbeiderne er vanskelig.

Canariajournalen var på inspeksjon til fots for noen få dager siden og kunne konstatere at det ikke var hverken maskiner eller arbeidere på stedet.

Tags