Modellbyrå etterforskes for salg av sex med mindreårige på Gran Canaria

Modellbyrået og selskapsarrangøren "18 Lovas" blir etterforsket for angivelig å ha solgt sex med mindreårige på Gran Canaria.

De mindreårige "vertinnene" ble kledd opp med klær som bar selskapets logo. Bildet er fra en annonse på en kjøp- og salgsside på internett

Dette skal ha blitt gjort på restauranter og båter i Las Palmas og sør på Gran Canaria, skriver avisen ABC. Seks personer er pågrepet, deriblant eieren av en restaurant som skal ha vært vertskap for arrangementer der det ble solgt seksuelle tjenester.

Sett fra utsiden tilbød 18 Lovas arrangementer som fødselsdagsselskap, ungkarsfester og salgsmesser med unge jenter og gutter som "vertinner" og "verter".

De unge "vertinnene" ble angivelig rekruttert gjennom sosiale medier, og selskapet skal ha siktet seg inn mot slike som hadde økonomiske vanskeligheter. 

Saken skal ha blitt oppdaget da en av de mindreårige jentene ble gravid med en av selskapets kunder, og mannens kone oppdaget det og begjærte skilsmisse.

Da advokatene i denne saken så hvor og hvordan jenta var blitt gravid, skal det ha blitt satt i gang en etterforskning som ledet til arrestasjonene.

En representant for den nevnte restauranten skal ha uttalt til ABC at de kun var vert for arrangementer, og anser seg selv som ofre som ikke har noe skyld i saken.