ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 01. JULI 2020
Animasjonsfilmen "Klaus" har vunnet flere priser Ill:Quirino

Klaus kåret til beste animerte spillefilm på Quirino Awards

Den spanske animasjonsfilmen “Klaus” vant ikke bare en, men to utmerkelser på Quirino Awards, en prisutdeling for iberoamerikansk animasjon.

Den tredje utgaven av Quirino Awards fant sted den 27. juni i en virtuell galla sponset av øyrådet på Tenerife. Opprinnelig var prisutdelingen ment å finne sted den 18. april, men den ble utsatt til sist lørdag på grunn av pandemien.

En internasjonal jury kåret vinnerne blant de 219 bidragene sendt inn fra 17 land. 

Vinneren av Quirino-prisen i kategorien beste animerte spillefilm ble den spanske filmen ”Klaus”, som også ble tildelt Quirino-prisen for beste animasjonsdesign.

Filmen “Klaus” er laget av spanjolen Sergio Pablos og produsert av The Spa Studios og Atresmedia Cine for Netflix.

Den har allerede fått utmerkelser på både Annie Awards og BAFTA, samt vært en av finalistene i kategorien “beste animasjonsfilm” i den siste Oscar-utdelingen. 

I kategorien for beste animerte serie vant den brasilianske serien "Tainá e os guardiões da Amazônia", og i kategorien for beste kortfilm vant den colombianske kortfilmen "El Pájarocubo". 

Quirino Awards er en prisutdeling for å fremme iberoamerikansk animasjonsindustri innen kortfilm, spillefilm og serier.

Hovedsponsor er filmkommisjonen på Tenerife.

Prisutdelingen er oppkalt etter skaperen av den første animerte spillefilmen, Quirino Cristiani. I 1917 regisserte han “El Apostol” som var en Argentinsk produksjon der over 58.000 tegninger på 35mm og flere miniatyrer ble brukt. 

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER