Gran Canaria går ned til nest høyeste risikonivå for covid-19

CORONA-KRISEN: Helsemyndighetene på Kanariøyene besluttet i dag at Gran Canaria går ned fra nivå 4 til nivå 3 for covid-risiko, og dermed får noen lettelser i restriksjonene.

Risikonivåer som gjelder fra og med fredag 27. august. Illustrasjon: Helsedepartementet

Endringen trer i kraft fra og med i morgen, fredag.

Tenerife fortsetter på nivå 4 en uke til.

De andre Kanariøyen blir også stående på samme nivå:

Fuerteventura på 3.

La Palma, Lanzarote og La Graciosa på nivå 2.

La Gomera og El Hierro på nivå 1.

Selv om smitteraten er relativt lik for Tenerife, Gran Canaria og Fuerteventura, er det større trykk fra covid-pasienter på sykehusene på Tenerife.

Det er hovedbegrunnelsen for at øya er den eneste som fortsetter på det høyeste risikonivået, kom det frem på en pressekonferanse med helsedepartementet.

Det ble også nevnt at alle indikatorer for covid-pandemien er i ferd med å forbedres.

Smitteraten uttrykt i antallet nye smittetilfeller de siste sju dagene er redusert med 34 prosent fra forrige torsdag, og var 24. august nede på 93 tilfeller. I dag er det nede i 77.

Delta-variant av corona-viruset utgjør 86,3 prosent av smittetilfellene.

Alpha utgjør 1,5 prosent, og Beta/Gamma 0,2 prosent.

Fra 18. til 24. august ble det registrert 1771 smittetilfeller, og det var en nedgang i døgngjennomsnittet på 29 prosent fra uken før.

Alle Kanariøyene har fulgt denne trenden unntatt Fuerteventura, som har holdt seg stabil.

For befolkningen fra 65 år og oppover, er smitterisikoen de siste to døgnene høy på Tenerife, middels høy på Gran Canaria og Fuerteventura, og lav eller svært lav på de andre Kanariøyene. 

229 nye smittetilfeller er registrert på Kanariøyene det siste døgnet. Antallet aktive tilfeller har gått ned med 333 fra i går til 13 912 i dag.

OBS! Dette er lokale risikovurderinger for covid-19 som blir gjort av den kanariske regjering.

Det må ikke forveksles med regler for innreise til Kanariøyene, eller det norske Folkehelseinstituttets eller EUs fargekart for corona-smitte med tilhørende restriksjoner, krav og reiseråd.

Alle oppdaterte smittevernregler finner du på Kanariøyenes offisielle nettsider for turisme, holaislascanarias.com (språkvalg finnes på siden).

Temaside om covid-19 på Kanariøyene