ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 09. JULI 2020
Her skal det bli grønt etterhvert Foto:Mogan kommune

Fra tørt til frodig i Puerto Rico

Mogan kommune skriver i en pressemelding at den 3500 kvadratmeter store naturtomten ovenfor kompleksene Puerto Bello og Isla Bonita skal gjøres om til grøntområde.

Ordføreren i Mogan kommune, Onalia Bueno og flere representanter fra øyrådet har besøkt utbedringsprosjektet i terrenget ved Avenida de la Cornisa i Puerto Rico. 

"Tomten er synlig fra hele byområdet i Puerto Rico, men det ligger i et område der det er vanskelig å komme til med en helling på 45 grader og 23 meters høydeforskjell mellom Avenida de la Cornisa og CalleTasartico. 

Disse forholdene har ført til mangel på vedlikehold og høy forekomst av tørr vegetasjon som man er i gang med å fjerne." informerer Ernesto Hernández, rådmann for offentlige arbeider. 

Det vil bli bygget fem terrasser der ulike planter tilpasset det kanariske klimaet vil bli plantet, med hovedfokus på lokale arter. Området skal få eget vanningssystem, og en trapp for lettere tilgang med tanke på vedlikehold.

" 550 meter av fundamentet av rekkverket er blitt forsterket, og det skal installeres spesielle dynamiske skjermer med tre meter dype forankringer som skal forhindre jordskred. " legger Hernández til. 

Området forventes å være klart mot slutten av sommeren. Prosjektet har fått tildelt 354.129,77 euro som er finansiert av samarbeidsplanen med kommunene i øyrådet på Gran Canaria.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER