Agatha Christie får en strand i Las Palmas oppkalt etter seg

Krimforfatter Agatha Christie vil nå få et stykke av Canteras-stranden i Las Palmas oppkalt etter seg.

Agatha Christie får navnet sitt på en strand i Las Palmas til minner om hennes tid i byen på 1920-tallet. Foto: Bengt Björnekärr

Av: Bengt Björnekärr / Gran Canaria-Aktuellt Facebook grupp redaksjonen@canariajournalen.no

Stranden som skal bære hennes navn ligger ved Cicer og er i dag ganske steinete, men skal få ny, myk sand fra La Puntilla-området.

Bodde i Las Palmas i 1927

Christie tilbrakte i likhet med mange andre velstående briter sine vintre på Tenerife og Gran Canaria.

Hun bodde en tid i 1927 i Las Palmas for å slappe av og skrive, blant annet en kriminalfortelling med et plott basert i Agaete. Hun pleide også å surfe.

Christie bodde på Hotell Metropol - nå administrasjonsbygning for Las Palmas kommune - som lå nær stranden på den tiden, da de fortsatt ikke hadde fylt ut et området av havet, slik som det ser ut i dag.

For å minnes forfatterens opphold i Las Palmas, har myndighetene bestemt at strandstrekningen som ligger mellom trimsenteret "GoFit" og det gamle Cicer bli omdøpt til "Playa Agatha Christie".

3.000 kvadratmeter

Stranden får et areal på ca 3000 kvadratmeter.

Stranden er i dag dekket av svart lavasand. I november, når all planlegging skal være klar, vil sanden være så lyse og vakker som Las Canteras ellers. 

Om Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Christie Miller var en britisk forfatter som ble født 15. september 1890 i Torquay, Devon, og døde den 12. januar 1976 i Wallingford, Oxfordshire.

Etter William Shakespeare er Agatha Christie verdens bestselgende forfatter med 2,5 milliarder solgte bøker på engelsk og 1,5 milliarder bøker på 103 språk.

Hun er viden kjent som dronningen av krimromaner. Sammen med Arthur Conan Doyle er hun den forfatteren som har formet detektivsjangeren mest.

Hennes mest berømte detektiver er den eksentriske belgiske Hercule Poirot og den eldre dame Miss Marple. Hun har også utgitt romaner under pseudonymet Mary Westmacott.

(Wikipedia)

Agatha Christie

Foto: Creative Commons-lisens

Tags