ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 12. APRIL 2018 - SIST ENDRET 13. APRIL 2018
Denne oljen er Kanariøyenes beste i år. Foto: Gobierno de Canarias
Denne olivenoljen er Kanariøyenes beste i år. Foto: Gobierno de Canarias

Årets beste olivenolje er kåret på Kanariøyene

Teguerey Selección Coupage Arquequina Hojiblanca/Picual er kåret til den beste ekstra virgin olivenoljen fra Kanariøyene i 2018, skriver regionsregjeringen på Kanariøyene i en pressemelding.

Årets bästa olivolja har utsetts på Kanarieöarna

ANNONSE

Ti eksperter vurderte 19 produkter fra åtte produsenter på Tenerife, sju på Fuerteventura og fire på Gran Canaria i Agrocanarias konkurranse i regi av Kanariøyenes landbruks- og fiskeridepartement og universitetet for matkvalitet (ICCA).

Gullmedalje og prisen for beste økologiske olje gikk til El Esparragal Hojiblanca/Picual fra Fuerteventuras produsent José Armas Juez.

Sølvmedalje gikk til Teguerey Arbequina/Picual og prisen for beste presentasjon til Tres Olivos Hacienda Jiménez fra Bronce Mar Beach på Fuerteventura.

Agrocanarias konkurranse har til hensikt å fremme kvaliteten på kanariske landbruksprodukter, det vil si olivenolje, viner, oster, gofio og salt.

Dyrking av oliven økte fra 103 hektar i 2011 til 336 hektar i 2016. Fra i år gis det 220 000 euro i støtte vie Kanariøyenes program for landbruksproduksjon, Posei.

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2019 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE