ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 15. FEBRUAR 2020 - SIST ENDRET 25. FEBRUAR 2020
Årets karnevalplakat i Las Palmas
Årets karnevalplakat i Las Palmas

33000 preventiver deles ut gratis under årets karnevalsfeiring

33000 gratis-kondomer på karnevalen

Las Palmas kommune lanserte kampanjen “Finn ditt C-punkt” 13.februar. Nå skal de dele ut 30000 gratis kondomer og 3000 oralsex-kondomer, for å forebygge smitte av seksuelt overførbare sykdommer og forhindre uønskede graviditeter.

ANNONSE

Tilbudet er utviklet av karnevalsrådet, ledet av Inmaculada Medina. Kampanjen “Finn ditt C-punkt” er et initiativ med et mål om å skape bevissthet rundt viktigheten med beskyttelse og forebyggelse innen seksuell helse. C-en står for det spanske ordet for kondomer, “condones”.

Kommunens ungdomsråd, Carla Campoamor forklarer at det vil bli satt opp skilter som viser hvor man kan få utlevert beskyttelse flere steder på karnevalsområdet, såkalte “C-punkter”. Utdelingen vil foregå fra boder i Santa Catalina- parken, og på sykehuset i Parque Blanco gjennom hele karnevalsperioden.

Carla Campoamor understreker at karnevalstiden er en periode med fest og moro, og at det er viktig at denne nytes sikkert og ansvarlig. Hun presiserer at vi alle er mottakelige for seksuelt overførbare sykdommer, og at det ikke skal mer til enn ett tilfelle av ubeskyttet seksuell omgang før man risikerer å bli smittet.

Å dele ut gratis kondomer regnes som den mest effektive måten å forhindre smitte av kjønnssykdommer. I tillegg til å dele ut gratis kondomer vil det bli publisert en rekke informative innlegg i sosiale medier, for å bevisstgjøre ungdom og sørge for at de sitter med korrekt og fullstendig informasjon om hvordan de kan ha et trygt seksualliv.

Karnevalet i Las Palmas foregår frem til 1.mars

Denne helgen er det karnevalsdag i bydelen Vegueta på lørdag og Murgas-finale søndag.

Les programmet her:

Karneval-i-Las-Palmas-2020

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2020 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE