33000 preventiver deles ut gratis under årets karnevalsfeiring

Las Palmas kommune lanserte kampanjen “Finn ditt C-punkt” 13.februar. Nå skal de dele ut 30000 gratis kondomer og 3000 oralsex-kondomer, for å forebygge smitte av seksuelt overførbare sykdommer og forhindre uønskede graviditeter.

Årets karnevalplakat i Las Palmas

Tilbudet er utviklet av karnevalsrådet, ledet av Inmaculada Medina. Kampanjen “Finn ditt C-punkt” er et initiativ med et mål om å skape bevissthet rundt viktigheten med beskyttelse og forebyggelse innen seksuell helse. C-en står for det spanske ordet for kondomer, “condones”.

Kommunens ungdomsråd, Carla Campoamor forklarer at det vil bli satt opp skilter som viser hvor man kan få utlevert beskyttelse flere steder på karnevalsområdet, såkalte “C-punkter”. Utdelingen vil foregå fra boder i Santa Catalina- parken, og på sykehuset i Parque Blanco gjennom hele karnevalsperioden.

Carla Campoamor understreker at karnevalstiden er en periode med fest og moro, og at det er viktig at denne nytes sikkert og ansvarlig. Hun presiserer at vi alle er mottakelige for seksuelt overførbare sykdommer, og at det ikke skal mer til enn ett tilfelle av ubeskyttet seksuell omgang før man risikerer å bli smittet.

Å dele ut gratis kondomer regnes som den mest effektive måten å forhindre smitte av kjønnssykdommer. I tillegg til å dele ut gratis kondomer vil det bli publisert en rekke informative innlegg i sosiale medier, for å bevisstgjøre ungdom og sørge for at de sitter med korrekt og fullstendig informasjon om hvordan de kan ha et trygt seksualliv.

Karnevalet i Las Palmas foregår frem til 1.mars

Denne helgen er det karnevalsdag i bydelen Vegueta på lørdag og Murgas-finale søndag.

Tags