3000 prostituerte drar inn 13 000 euro per time på Kanariøyene

Prostitusjonen på Kanariøyene er omfattende: Opptil 3000 kvinner er prostituerte, og de omsetter for cirka 13 000 euro per time, ifølge en ny studie fra det kanariske instituttet for likestilling.

Foto: Pixabay

Arbeidet med studien er i sluttfasen, og den skal angivelig presenteres senere i år, skriver avisen Canarias Ahora.

Prostitusjonen blir for det meste tystet ned i turismesektorens interesse, ifølge studien.

Foreslår forbud

Lola Garcia fra det politiske partiet Coalicion Canarias(CC) har foreslått i parlamentet at nødvendige tiltak skal tas for å få en slutt på at prostitusjon blir oversett og innføre et kraftfullt forbud.

Den siste tiden skal flere kanariske kvinner ha prostituert seg enn tidligere, men de fleste er fra Latin-Amerika og Afrika.

100 millioner euro per år

Prostitusjonen er mest omfattende på sørsiden av Gran Canaria og Tenerife, i Las Palmas og på Fuerteventura og Lanzarote. Det blir anslått at omsetningen ligger på minst 100 millioner euro i året.

Et alvorlig problem er det også at kvinner fra andre land tvinges til å prostituere seg og må betale 300-400 euro per uke i romleie for å jobbe i leiligheter. Når en såkalt kommisjon er trukket fra, sitter kvinnene igjen med cirka fem prosent av inntekten.

Fremveksten av privatutleie av ferieboliger blir også trukket frem som et problem. Hoteller har bemannede resepsjoner og kan lettere ha kontroll med eventuell prostitusjon, men privatleiligheter er uten resepsjon og mange har heller ikke gjestebøker hvor navnene på gjestene loggføres.