ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 14. MAI 2017
FRISTELSE: En lekker og STOR thaisalat med reker serveres på Pítos y flautas på Boulevard del Faro i Meloneras. Foto: Gofio
FRISTELSE: En lekker og STOR thaisalat med reker serveres på Pítos y flautas på Boulevard del Faro i Meloneras. Foto: Gofio

Upåklagelig service og nydelig mat på strandrestaurant i Meloneras

Sulten meldte seg under en kveldsutflukt til Faro de Maspalomas på Gran Canaria etter en herlig dag i Palmitos Park. "Gofio" og "Mojo" oppsøkte en tilfeldig valgt restaurant, Pítos y flautas, ved strandpromenaden i Meloneras.

ANNONSE

Gofio og Mojos restauranttest

Canariajournalen tester restaurant Pítos y flautas i Meloneras, Gran Canaria

Canariajournalens restauranttest er en uformell og subjektiv test utført inkognito av "Gofio" og "Mojo", to gjennomsnittlige restaurantgjester uten spesielle kvalifikasjoner innen restaurantdrift eller gastronomi.

Poengsum blir delt ut i antall papas arrugadas, Kanariøyenes berømte matrett bestående av rynkede poteter og sterk, kald saus (mojo canario).

Poengene blir satt ut ifra hvilket nivå det er på mat og restaurant og totalopplevelsen i den klassen spisestedet befinner seg – det vil si at enkle, billige cafeer kan oppnå like mange poeng som en eksklusiv feinschmecker-restaurant med mat i absolutt toppklasse, selv om opplevelsen ikke nødvendigvis er direkte sammenlignbar.

Bildet: Mixed Faitas er kanskje ikke det mest spennende du kan bestille på restaurant, men den de serverer på Pítos y flautas kan absolutt anbefales. Foto: Gofio

Meloneras er Gran Canarias nyeste og dyreste turistområde, og dermed langt ifra det billigste restaurantstrøket på øya. Gofio og Mojo ville likevel helst spise på et sted som ikke var dyrt og ikke for stivt og høytidelig.

Utmerket hovmester

Restaurantvalget ble tatt etter litt spaning på spisekartene ved inngangene, bekledningen til kelnere, og interiøret på forskjellige restauranter i området. På Pítos y flautas sto en høflig og ikke for servil hovmester med evne til lettbent småspøking ved inngangen og fikk umiddelbart de ankommende gjestene til å føle seg velkomne.

Restauranten ligger et par hundre meter fra fyret i Maspalomas. Den er stor, med cirka 100 ikke for tett plasserte bord plassert på en uteterrasse like ved strandpromenaden.

Det var tidlig på kvelden og få middagsgjester, dermed nærmest fritt valg av bord for Gofio og Mojo.

Akkurat passe

Det visuelle inntrykket er at det virker ordentlig og oversiktlig. Gjennomgående stilrent, ikke så mye særpreg å snakke om, uten påtrengende visuell staffasje og med enhetlige, dempede farger. Ikke stivt, men heller ikke intimkoselig.

Avslappet atmosfære. Gofio og Mojo følte straks at de var på rett sted for kvelden.

Stolene er riktig komfortable, og det fins store markiser for de som søker skygge når solen steker på dagtid. Havutsikten og utsikt til fyrtårnet er et pluss.

Minus i margen for svært dårlig toalettkapasitet med plass til kun en dokunde per kjønn om gangen. Her blir det garantert kø når restauranten er full! Antagelig fins det andre toaletter i nærheten i det lille senteret som restauranten holder til i, Boulevard del Faro.

Soloartister med boksemusikk

Levende musikk står også på menyen hver kveld:

En herremann spilte kjente slagere på saksofon akkompagnert av band på boks under Gofio og Mojos besøk, etterfulgt av en kvinnelig vokalist som tok for seg noen av de store soul- og jazzklassikerne, også hun backet av musikk på boks.

Heldigvis med behagelig dempet volum.

Mye å velge mellom

Menyen har et stort utvalg forretter, supper og hovedretter.

Tapas er angivelig en spesialitet, men det er også meksikanske retter, thaiinspirerte retter og, ikke minst, et godt utvalg spennende fiskeretter i tillegg til mange varianter av kjøttretter.

Her finner du for eksempel piggvar, breiflabb, edelkreps, hummer, pattegris, villsvin og hjort.

Middels prisnivå

Prisene er omtrent midt på treet med forretter, supper og salater fra 6-7 euro, pastaretter fra 8 euro, hovedretter med fisk eller kjøtt fra 12 euro, og pizza fra 8,50 euro.

I overkant av 20 euro for de dyreste hovedrettene, slik som piggvar til 23,90.

Super service

Betjeningen er upåklagelig denne kvelden. Knapt noen ventetid å snakke om, alltid lydhøre og på pletten når det behøvdes, uten å være påtrengende.

Ventetiden på maten etter at bestillingen var tatt opp var det heller ikke noe å si på. Til og med betalingen ble raskt ekspedert, noen mange spisesteder er merkelig trege med.

Reker og fajitas

Alltid rekesugne Mojo valgte en varm forrett; reker med hvitløk, og en kald thaisalat med kongereker.

Gofio gikk for en av rettene som var oppført under husets spesialiteter, meksikansk fajitas med forskjellige typer kjøtt og reker, servert med fire forskjellige sauser ved siden av.

Pris: 9,90 euro for reker i hvitløk. 7,90 euro for thaisalat med kongereker. 18,90 euro for mixed fajitas. 1,75 euro for småbrød og smør. 3,70 euro for halvlitersglass med Cruzcampo fatøl. 2,50 euro for en halvlitersflaske vann.

Dommen

Mojo: –Pluss til hovmester som spurte om jeg ville ha forretten samtidig med hovedretten. Korrekte kelnere samarbeidet godt.

– Hvitløksrekene kom putrende varme til bordet, med en god balanse mellom krydder og reker. Thaisalaten anbefales. En fryd for både syn og gane. Friskt og lekkert. Stor porsjon som metter uten forrett. Mye mat for pengene. Frister til gjentagelse.

Gofio: – En av de mest velsmakende og velpresenterte faitasene jeg har spist på restaurant. Dessuten rikelig porsjon som kan mette selv de med stor sult.

Poengsum: О О О О О О  5 av 6 papas arrugadas.

Les også

Gofio og Mojos restauranttest

Spise ute på Gran Canaria

Her spiser du billig og godt på Kanariøyene

Ny guide presenterer 57 gode spisesteder på Gran Canaria

Kanarisk matkultur

På Gastroranking kan du lese brukeres vurdering av restauranter på Kanariøyene og i resten av Spania

Se filmsnutt om kanarisk mat fra turistrådet

Repsolguidens restaurantsøk

Kanariske restauranter i Michelinguiden

Restaurantsøk på Kanariøyene med QualityCanarias

Restaurantoversikt på Kanariøyenes offisielle turistsider

Restaurantsøk på nettsidene til den kanariske regjeringen (Plan de mejora gastronomia de Canarias).

Restaurantoversikt på Gastro Canarias med søkefunksjon.

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2019 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE