Kvalitetsutmerkelser til 57 spisesteder på Gran Canaria og Lanzarote

Den offentlige hotell- og restaurantskolen Hecansa og turistdepartementet har denne uken tildelt  gull- og sølvsertifikater til 38 restauranter på Gran Canaria og 19 på Lanzarote.

En rekke restauranter på Lanzarote, Gran Canaria og de andre Kanariøyene har gjennomgått, eller er i ferd med å gjennomgå, et program for å høyne kvaliteten. Ill: Plan de Mehora Gastronomía de Canaria

På Gran Canaria ble det 12 gull og 26 sølvsertifikater. Lanzarote fikk 6 gull og 13 sølv.

Hecansa ligger under turistdepartementet, som har tatt initiativ til en overordnet plan på Kanariøyene, Plan de Mejora Gastronomía de Canarias.

Hensikten er å heve kvaliteten på spisestedene.

Restauranter som deltar, må sende ansatte på kurs i forvaltning, service, matlaging og matsikkerhet.

Etter kursing, forbedringer og inspeksjoner, kan de få gull eller sølvsertifikat.

Sertifiseringen av restaurantene blir publisert årlig i en restaurantguide for Kanariøyene.

Flere hundre restauranter deltar

Ved utgangen av 2012 hadde 307 serveringssteder på Kanariøyene gått med i programmet.  

Eksperter fra Hecansa vurderer først hvilke områder som behøver å bli forbedret for de restaurantene som går med, og kommer med anbefalinger.

Etter at forbedringene er gjort, og ansatte har vært på kurs, inspiserer og validerer Hecansa serveringsstedene.

De godkjente får sølv- eller gullsertifikat.

Mange krav

Mellom 120 og 156 krav ble stilt til de 19 restaurantene på Lanzarote.

Avhengig av hvor mange av disse de klarte å innfri, ble de tildelt gull, sølv eller ingen sertifikat.

Et annet krav er at ansatte må delta på minst halvparten av kursene som blir tilbudt.

Over 100 restaurantansatte på Lanzarote har deltatt på kurs i vinsmaking, skjæring av skinke, matsikkerhet i catering og kjøkken, fusjon av spansk og kreolsk mat, ost og vin, vegetarmat, ølsmaking og mye annet.

Viktig med språk

Områdene hvor det oftest behøves opplæring og forbedringer er relatert til sikkerhet, presentasjon, oversetting av menyer og annen informasjon til ulike språk, matservice og forvaltning, ifølge Hecansas direktør, Pedro Calero.

Mange som har begynt å jobbe i restaurantbransjen kommer fra andre bransjer hvor det har vært kraftig nedgang, slik som byggeindustrien, og har mangelfulle kunnskaper, påpeker han i en pressemelding.

Her er de sertifiserte restaurantene per november 2013:

Gran Canaria

Arcos de La Laguna, Asadero Grill Las Brasas, Balcón Canario, Balcón de Zamora, Barbados, Café El Parque, Casa Nostra, Casa Pedro , Ciao, El Cápita, El Gaitero, El Paso, La Guarida del Caballo, Jamón Jamón, La Aquarela, La Cicala, La Fragata Marisquería, La Fuente, Las Cañadas, Los Danieles, Los Nacientes de Agua Dulce, McDonald´s, Mesón Canario, Orus , Puerto de Laguete, Rías Bajas, San Miguel, Sibora, Street Café, Valleseco, Vista Grill.

Tenerife

Algarrobo, Bodegón de Matias, Bodegón Tapias, El Calabacín, El Durazno Casa Rubio, El Mirador de Los Abrigos, La Langostera, Gran Tarajal, La Coronela, La Corrala, La Herrería, Los Abrigos, Los Roques, Paso del Teide, Yaisara.

Fuerteventura

La Laja , La Sirena, Mattarello, Olimpo.

Lanzarote

Grill El Maestro, Neptuno, Antica Trattoria di Verona, La Cascada del Puerto, El Cangrejo Rojo, Capri, La Marisma, Mar de Leva, Nico Parque Tropical, La Caleta, La Tegala, La Casa Roja, La Cueva del Pulpo, Bodegón Las Tapas, Mar Azul, El Argentino, El Duque, La Taberna, Tex Mex Beach Club.

El Hierro

Casa Guayana, El Encuentro, El Refugio, Hotel Balneario Pozo de la Salud, Mirador de la Peña.

La Gomera

Abisinia, Casa Conchita, Charco del Conde, El Baifo, Mirador Cesar Manrique - El Palmarejo, El Paraiso, Heladería Zumería Gran Rey, La Islita, La Orquídea.

La Palma

El Rincón de Moraga, El Secadero, Kiosco Montecarlo, La Mariposa, Las Norias,Mangos, Parrilla El Dioni.

Tags