Løfter kvaliteten på restauranter i Las Palmas

En plan for å forbedre gastronomien på Kanariøyenes restauranter blir snart satt ut i livet i Las Palmas.

Serveringssteder i Las Palmas får muligheten til å bli bedre på alle områder. Foto: Hugo Ryvik

Viseministeriet for turisme på Kanariøyene har tatt initiativ til en overordnet plan for å forbedre kvaliteten på mat som blir servert på serveringssteder på øyene.

Ved utgangen av 2012 hadde 307 serveringssteder på Kanariøyene gått med i matforbedringsprogrammet.

719 ansatte har gjennom programmet fått spesialkurs i forvaltning, service, matlaging og matsikkerhet.

Gull- og sølv til over 100 restauranter

106 av disse er nå sertifisert i kvalitetskategori gull eller sølv i en ny sertifisering som skal bli publisert årlig i en restaurantguide for Kanariøyene.

I Santa Lucia kommune på Gran Canaria er planen allerede implementert, og det med godt resultat.

Nå står Las Palmas for tur, i første rekke Canteras-området.

Eksperter gir anbefalinger

Et serveringssted som går med i programmet får først et besøk fra eksperter fra Hecansa, Kanariøyenes hotell- og restaurantskole i Las Palmas.

Disse vurderer hvilke områder som behøver å bli forbedret, og kommer med anbefalinger og råd.

Etter at kurs og forbedringer er gjennomført, inspiserer og validerer Hecansas eksperter serveringsstedet. Hvis det blir godkjent, blir det ut sølv- eller gullsertifikat.

Tags