Kanariøyene kan få momsfritak for elbiler og elhybrider

Den kanariske regionsregjeringen har lagt frem et forslag om å gi fritak for den kanariske momsvarianten, I.G.I.C., for elbiler og elhybrider, og for utleie av elbiler.

Elbiler i Las Palmas. Foto: Cabildo de Gran Canaria

For utleie av elhybrider forslås det en moms på sju prosent.

Forslaget ble presentert for pressen onsdag 1. august, og i presentasjonen ble det vist til at Norge har gitt momsfritak for elbiler.

Det blir også foreslått å redusere momsen til null for kostnadene med å bygge om kjøretøy til mer miljøvennlige alternative, et forslag som først og fremst er rettet mot tyngre kjøretøy.

Kan bli aktuelt fra 2019

Lovforslaget kan bli godkjent ved utgangen av året, og kan tre i kraft i 2019. Kanariøyene er først ute med et slikt forslag av de spanske regionene.

Hensikten er å oppfordre folk til å gå over til miljøvennlige transportmidler, som står for 42 prosent av utslippene.

Bare 0,2 prosent miljøbiler

Et fins 1,6 millioner biler på Kanariøyene, og 99,8 prosent går på fossile drivstoff. Bilflåten er også gammel: 55 prosent av kjøretøyene er over tolv år gamle, hvilket betyr at det er mange biler som forurenser mye.

Bare 1752 elbiler og hybrider ble registret i 2017. Bilutleierne på øygruppen har foreløpig kun registret 35 elbiler og ladehybrider.

I dag er det 58 ladepunkter for elbiler på Kanariøyene, og utbyggingen pågår for fullt.

Kanariøyene har satt et mål om å redusere CO2-utslippen med 40 prosent og at en av fire kjøretøy skal være miljøeffektive innen 2030.

Lenker

Ladestasjoner for elbiler 

Sammenlign bilpriser i Spania, inkludert elbiler, på OCU.

Tags