Fikk bot for å forstyrre hvaler under hvalsafari

Et selskap som arrangerer hvalsafari på La Palma er ilagt bot for å forstyrre hvalene ved å gå for tett på.

Halvspekkhogger Pseudorca crassidens

Halvspekkhogger (Pseudorca crassidens) dukker opp i kanariske farvann med jevne mellomrom.

Hvalsafari-båten gikk blant annet rett mot en gruppe hvaler på motsatt kurs av den retningen hvalene svømte i, sirklet rundt hvalene med alt for kort avstand, og skiftet ofte kurs, ifølge en pressemelding fra det kanariske politiet.

Politiet etterforsket saken etter å ha mottatt anmeldelser fra en miljøvernorganisasjon, og fikk bekreftet flere lovbrudd gjennom kontroller og overvåking til havs under en av selskapets hvalsafarier i slutten av oktober.

Det er strenge lovreguleringer for hvalsafari for at hvalene ikke skal bli forstyrret i sin naturlige oppførsel.