Styrtregn påvirket flytrafikken på Gran Canaria

Et voldsomt regnvær på Gran Canaria førte til at fly ikke kunne lande på grunn av sterkt nedsatt sikt søndag ettermiddag.

omdirigering fly

Minst tre fly ble omdirigert til Tenerifes sørlige lufthavn, og minst tre fly fikk forsinket avgang på grunn av plaskregnet.

Regnet skapte også mange andre problemer og utrykninger i Telde og Ingenio kommune, skriver nødsentralen i en Twitter-melding.

Avløpsnett flommet over flere steder, strømnettet er skadet, og store dammer har lagt seg på motorvei GC-1. Adkomsten til kyststedet Tufia ble blokkert.

Det er særlig enkelte områder i innlandet på Gran Canaria som får mye regn, og lavtrykket ligger også over de andre Kanariøyene.

Det ustabile været vil fortsette minst til mandag. Det statlige værinstituttet Aemet har utstedt gult farevarsel for nedbør på Tenerife og La Palma mandag. Der kan det komme over 15 millimeter nedbør per time.

Det er et værfenomen som på folkemunne kalles "eselmage" (panza del burro) som ligger over deler av Kanariøyene.  På fagspråk heter det DANA, hvilket innebærer et lavtrykk i høye luftlag og regntunge skyer, forårsaket av en stagnasjon av antisykloner på Azorene.

Tags