Maspalomas har vært uten strandservering i to og et halvt år

Strandbarene i Maspalomas og Playa del Inglés ble stengt på grunn av covid-pandemien 14. mars 2020, og er fortsatt ikke satt i drift igjen.

Strandkiosk Maspalomas

Strandkiosk i Maspalomas på åpningsdagen i 2020, før de ble pandemistengt.

Ordføreren i San Bartolomé de Tirajana kommune, Concepción Narváez, uttalte 11. september til avisen Canarias Ahora at hun håpet at kontrakten for drift av strandkioskene ville bli tildelt i løpet av noen dager.

Det nærmer seg nå to måneder siden kommunen kunngjorde at tjenesten ble lagt ut på anbud, men fortsatt er ingen kontrakter tildelt.

Det er angivelig seks selskaper som er interessert i å drive strandkioskene.

Det har blitt gjort flere endringer i anbudsdokumentene siden kunngjøringen i juli, ifølge Narváez.

Ordføreren understreker viktigheten av å få kioskene i drift igjen fordi etterspørselen fra turistene er stor, og fordi mange familiers økonomi er avhengig av driften av kioskene.

Arbeidere som tidligere jobbet med driften av strandkioskene, anmeldte nylig arbeidsgiveren og kommunen fordi de ikke har fått lønn etter at den særskilte permitteringsordningen knyttet til covid-19 ble avviklet for snart to måneder siden.

Reglene for permitteringsordningen sier at ansatte ikke kan sies opp før det har gått seks måneder etter permitteringen. De har derfor ikke rett til arbeidsledighetstrygd.

Arbeidsgiveren har forslått for kommunen at de kan drive kioskene frem til ny driftskontrakt er inngått.

Det har de imidlertid ikke fått gehør for.