De hellige tre kongers parade (cabalgata de Reyes Magos) i Las Palmas

JUL: Los Reyes Magos

Når:

Julens høydepunkt for spanske barn: De hellige tre konger (de tre vise menn), Melchior, Kaspar og Balthasar, paraderer rundt i byene på kameler og deler ut godterier og gaver til barna. Parader, oppvisninger, konserter og marked.

I Las Palmas starter toget klokken 17 fra Castillo de La Luz, og går blant annet gjennom gaten León y Castillo, forbi Muelle Las Palmas, jog ender i San Telmo-parken.

Før det, klokken 11.30, er alle barn invitert til å møte de hellige tre konger i Santa Catalina-havnen og levere ønskelister til julenissen. Kongene får overlevert nøkkelen til byen av ordføreren klokken 12 slik at de kan låse seg inn i alle hjem i kommunen om natten og legge igjen gaver til barna.

I San Telmo-parken er det konsert, "Concierto de Non Trubada" kl. 22.30 og i Triana er det "Noche de Reyes". Det er også konserter fra klokken 20 i San Bernardo, Alameda de Colón og Guiniguada, og det serveres mat og drikke i gater og på torg.

Om morgenen dagen etter, 6. januar, får barna sine julegaver i hjemmene sine i utbytte for kaker.

I Las Palmas blir det også fyrverkeri og visning av veteranbiler. I SanTelmo-parken blir det konsert fra klokken 22.30. 

I Barranco de Guiniguada og gatene i området blir det julemarked med utstillere som selger kanariske håndverk, tekstiler, bøker og mat mm fra midnatt til klokken 4 om morgenen den 6. januar. 

Ekstrabusser blir satt opp i byen. Det er ventet at 150 000 mennesker vil overvære paraden i Las Palmas.

Les også

Se hva som skjer på Gran Canaria