Vindturbiner kan gi strøm til tog på Gran Canaria

Et nytt element er brakt inn i diskusjonen om en planlagt toglinje fra Las Palmas til Meloneras på Gran Canaria: Vindturbiner.

Slik mer det tenkt at en togstasjon i Arinaga kan se ut. Ill: TGC.

En vindenergipark med 13 turbiner på 2,3 megawatt hver kan dekke hele kraftbehovet til togene som er tenkt å trafikkere en 57 kilometer lang jernbanelinje mellom Santa Catalina i Gran Canarias hovedstad og øyas største turistområde i sør.

Det vil dessuten bli 30 prosent energi til overs som kan sendes ut på strømnettet.

Beregningene er basert på at toget er i drift 350 dager i året.

En slik park vil oppta 2300 kvadratmeter land i Vecindario, som ligger omtrent halvveis mellom toglinjens to endestasjoner.

Kostbart

Kostnadene med å bygge vindparken er estimert til 31,5 millioner euro (242 millioner norske kroner), ifølge beregninger i en miljøstudie som er gjort for prosjektet.

Det utgjør rundt to prosent av det totale budsjettet for å bygge jernbanelinjen, som er beregnet til cirka 1,6 milliarder euro (12,2 milliarder norske kroner).

I tillegg kommer kostnader for ekspropriering av land.

Ferrocarriles de Gran Canaria, som prosjektet heter, har kommet så langt at der er bestilt utkast til konstruksjon av åtte av de elleve stasjonene langs linjen.

De tre som gjenstår for å fullføre forstudiene er flyplassen, Jinámar og Telde.  

Men finansieringen av det hele er fortsatt fullstendig i det blå.

Prosjektet er avhengig av støtte fra den spanske stat, noe som er svært usikkert for tiden. Ifølge Canarias 7 mangler fortsatt flere millioner euro for å kunne fullføre forstudiene.