Går inn for å lokke flere unge turister til Gran Canaria

Hovedgruppen av turister på Gran Canaria er over 45 år gamle. Gran Canarias turistråd ønsker å tiltrekke seg flere unge, nordiske og tyske turister i 2017. 

Gran Canaria har mye som kan tiltrekke unge turister, slik som det elleville karnevalet i Las Palmas. Det gjelder bare å spre budskapet og legge til rette for ungdom. Foto: Hugo Ryvik

Av: Hugo Ryvik hugo.ryvik@canariajournalen.no

Spesielle markedsføringskampanjer rettet mot nordisk og tysk ungdom skal kjøres på sosiale nettverk.

Engasjerer bloggere

Innflytelsesrike, nordiske og tyske bloggere skal engasjeres for å spre budskapet om Gran Canarias fortreffelighet til ungdommen, meddeler turistrådet.

Det skal legges vekt på aktiviteter knyttet til natur, gastronomi, rekreasjon og kultur.

– Det er på tide å prøve å rekruttere unge mennesker for å bygge et dynamisk reisemål hvor du kan få en uforglemmelig opplevelse, uttalte turistministeren på Gran Canaria, Ines Jimenez, etter et møte med turistsektoren nylig.

Felles markedsføring

Turistrådet skal utvikle felles markedsføring rettet mot unge sammen med store turoperatører, reiseselskap og internettportaler i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland.

Direkte flyforbindelser mellom Gran Canaria og de nordiske landene øker med 22 prosent for vintersesongen 2016/2017 sammenlignet med forrige vinter til 408.000 flyseter.