Hotellkjeder vil bygge 15 nye hoteller sør på Gran Canaria

Tre selskaper som driver innen turisme kan realisere planer om til sammen 15 nye hoteller på sørsiden av Gran Canaria når regionsregjeringen har endret loven om turismemodernisering.

Det kan snart bli fart på hotellbyggingen på Gran Canaria. Bildet viser Riu Palace Meloneras, som nylig ble modernisert. Foto: Ving

Den gjeldende loven om turismemodernisering, som har vært i kraft siden 2013, tillater kun bygging av firestjerners hoteller på tidligere ubebygd mark i områder som er regulert til turisme på Kanariøyene.

Om noen uker blir loven endret slik at det også blir tillatt med firestjerners hoteller.

Mange hoteller på gang

Det kan føre til en aldri så liten byggeboom på Kanariøyene. Lopesan-gruppen har planer om firestjerners hoteller med 7500 sengeplasser til sammen, skriver avisa La Provincia i dag.

I tillegg har Del Castillo-familien 6000 sengeplasser på gang.

Dessuten har Santana Cazorla-gruppen, som  blant annet eier Anfi-anleggene på Gran Canaria sammen med den norske eiergruppen Anfi Internacional BV gjennom Anfi Gruppen, planer om å bygge fem firestjerners hoteller.

Skaper arbeidsplasser

Kanariøyenes industri- og arbeidsminister, Francisca Luengo, uttalte på mandag til pressen at loven om turismemodernisering har skapt en hel del arbeidsplasser på Kanariøyene, og at lovendringen vil skape enda flere arbeidsplasser.

Ministeren viser til at 700 personer var i sving da hotell Riu Palace Meloneras nylig ble pusset opp, og at hotellet rekrutterte 165 personer.

En avtale mellom myndighetene og utbyggerne skal sikre at minst 60 prosent av nyansettelsene for hoteller som pusser opp skal komme fra de arbeidslediges rekker på Kanariøyene. Myndighetene står da for opplæringen.

En avtale lik den som ble gjort med Riu Palace Meloneras be også gjort med et norsk selskap som renoverte et hotell i Mogan kommune sørvest på Gran Canaria, ifølge Luengo.