Gammel sjokoladefabrikk kåret til Gran Canarias beste hotell

Det svenske reisemagasinet Allt Om Resor har i sin siste utgave kåret de tolv beste hotellene på Gran Canaria. Vinneren er Old Chocolate Factory, en ombygd, gammel sjokoladefabrikk i gamlebyen Vegueta i Las Palmas.

Old Chocolate Factory er et overnattingsalternativ i den historiske delen av Las Palmas, hvor det kryr av museer, restauranter og interessante, gamle bygninger. Foto: Vegueta Homes

Av: Hugo Ryvik hugo.ryvik@canariajournalen.no

Den 100 år gamle sjokoladefabrikken var i en mildt sagt elendig forfatning etter å ha stått tom og forfalt i flere år da det finske ekteparet Mika Westermarck og Sirkku Höltä, han arkitekt og hun interiørarkitekt, overtok bygningen i 2010.

Nå er den gjort om til noe som strengt tatt ikke er et hotell, men en innbydende, smakfull og lekker bed & breakfast i luksusklassen hvor en hel del av innredningsdetaljene er bevart.

Ble overrasket

– Vi er veldig opprømte og glade over kåringen i Allt om Resor. Dette er en stor overraskelse for oss, og vi ble først klar over det i går, sier Sirkku Höltä til Canariajournalen.no.

Hun forteller at tilbakemeldingene fra gjestene har vært overveldende fra starten av. Likevel trodde de at Old Chocolate Factory var byens best bevarte hemmelighet.

– Det virker som om reisende i dag leter etter noe annet enn et hotell, og Old Chocolate Factory er ikke akkurat et hotell, men et historisk hus som er tilpasset til overnatting. Vi bor her faktisk selv med familien også.

Midt i smørøyet

Overnattingsstedet ligger i hjertet av gamlebyen, ikke langt fra Santa Ana-katedralen, og tilbyr i dag fire soverom i forskjellige størrelser, en studioleilighet med kjøkken, og en større leilighet med egen uteplass.

Alle har eget bad, og noen har også en liten balkong.

Bygningen går i tre etasjer rundt en stor, kanarisk patio med grønne vekster og springvann. Frokost serveres på en av gallerigangene.

Pusset opp tre husvrak

Ekteparet er ute etter å gi gjestene et overnattingssted med sjarm og autentitet.

De har pusset opp tre ruiner i Vegueta, som nå går under navnet Vegueta Homes:

I tillegg til sjokoladefabrikken er det Casa Montesdeoca, en gammel handelsplass fra 1600-tallet som er nummer tre på topplisten til Allt Om Resor, og et svært gammelt bolighus.

– Det har vært hardt arbeid, men også et privilegie å gi disse gamle bygningene et nytt liv, sier Höltä.

Prisene starter på 49 euro per natt for overnatting med frokost.

Allt om Resors tolv på topp:

1. Old Chocolate Factory, Las Palmas

2. Casa de Vegueta, Las Palmas

3. Casa Montesdeoca, Las Palmas

4. Bed and Chic, Las Palmas

5. Hotel Rural el ­Mondalon, Los Hoyos

6. Las Calas, Vega de San Mateo

7. Hotel Fonda de la Tea, Tejeda

8. Las Longueras, Valle de Agaete

9. Roca Negra, Agaete

10. Seaside Palm beach, Maspalomas

11. Radisson Blu Resort, Barranco de la Verga, Arguineguin

12. Bohemia Suits & Spa, Playa de Inglés

Les også

Overnatting på Gran Canaria

Verdens beste klima finner du på Gran Canaria