Vil arrangere ballongferder fra Fuerteventura til 36 kilometers høyde

Det Barcelona-baserte selskapet Bloon Zero2infinity vurderer å sende turister opp til 36 kilometers høyde fra Fuerteventura i kapsler som henger under store, heliumfylte ballonger.

Slik kan det ta seg ut når en kjempeballong løfter en kapsel med turister opp mot verdenssommet fra Fuerteventura. Ill: Zero2infinity

Prinsippet er det samme som østerrikeren Felix Baumgartner benyttet da han satte verdensrekord fritt fall fra 39 044 meters høyde og landet i fallskjerm på jorden i mars 2012.

Zero2infinity utvikler en smultringformet kapsel med plass til fire passasjerer og et mannskap på to, skriver Laprovincia.es.

Den skal bli løftet opp mot verdensrommet av en ballong med en diameter på 120 meter fra skip.

Søker turiststeder

Dette kan komme til å skje på Kanariøyene. Selskapet søker steder med mye turister, og Fuerteventura er angivelig en god kandidat.

De ser nå på muligheten til å utvikle teknologien videre på teknologiparken på Fuerteventura.

Prisen for en ballongferd blir etter sigende 110 000 euro per person. Ballongen skal stige langsomt, uten kraftig akselerasjon.

Seks timers reise

Oppturen skal ta tre timer. Deretter er det to timer med vektløshet høyt over jordkloden for passasjerene og mannskapet før nedturen, som skal ta cirka én time.

Landingen skal skje med fallskjerm.

Testoppsendinger med ubemannede kapsler er allerede gjort i Toledo og León. Zero2infinity regner med at den første bemannede reisen kan skje i 2015.

Tidligere denne måneden ble det kjent at det sveitsiske firmaet Swiss Space Systems vil sende turister opp i verdensrommet med små romferger fra Gran Canaria i 2020.