Over 100 mennesker evakuert fra boliger på Tenerife på grunn av voldsomme bølger

Enorme bølger slo inn mot fasaden på kystnære boligblokker på Tenerife på søndag og knuste fasadevinduer og balkonger helt opp til tredje etasje. Over 100 mennesker ble evakuert.

Illustrasjonsfoto: Pixabay

65 leiligheter opp til fjerde etasje måtte evakueres da vinduene ble knust i andre etasje på en boligblokk som ligger helt i havkanten i Mesa de Mar i Tacoronte på Tenerife, ifølge nødsentralen på Kanariøyene.

I tillegg ble 39 mennesker evakuert på lørdag fra to bygninger i Garachio på lørdag som fikk balkonger i andre og tredje etasje ødelagt av bølger som slo mot fasadene.

Restaurant i Adeje også rammet av bølgene

I Adeje sør på Tenerife knuste bølgene vinduene på en hotellrestaurant hvor gjestene ble evakuert.

To parkerte biler ble tatt av bølgene i La Laguna og Puerto de La Cruz, skriver nyhetsbyrået Efe.

En seilbåt fikk problemer i bølgene ute på havet, men klarte å ta seg til land i El Palmar, og ble slept videre ti Los Cristianos av sjøredningstjenesten.

Ingen personer skal ha blitt skadet som direkte følge av uværet på Kanariøyene i helgen.

På søndag var det gult varsel for bølger opptil 6,5 meter på Kanariøyene og i dag er det gult varsel for opptil fire meter høye bølger.

Greenpeace advarte

Greenpeace skal i 2009 ha advart i en artikkel om at bygningene som ble rammet av bølgene i Mesa del Mar ligger utsatt til når havnivået stiger, skriver avisen Canarias Ahora.

Bygningene ble reist på 1970-tallet.

Tags