Timeshare-selskap vil ha økt innsats mot svindel på Kanariøyene

Etter arrestasjonene av 15 timeshare-svindlere på Gran Canaria i forrige uke, går timeshare-selskapene RCI og Anfi Gruppen ut med en støtteerklæring til alle politiaksjoner mot turistsvindel.

Anfi Gruppen krever en fordobling av innsatsen mot svindel av turister på Kanariøyene. Her timeshare-anlegget Anfi del Mar i Arguineguin på Gran Canaria. Foto: Anfi Gruppen

Det store, internasjonale timeshare-selskapet RCI krever nå “renhet” i turistsektoren.

Svindelen rammer og skader bildet av en destinasjon som lever av turisme, skriver Anfi Gruppen, som driver timeshare-anlegg i Mogán kommune sørvest på Gran Canaria, og er deleid av nordmenn, i en pressemelding.

Ønsker dobbel innsats

Anfi Gruppen ber om årvåkenhet og en fordobling av innsatsen mot de som opptrer utenfor loven, og applauderer politiaksjonen på Gran Canaria.

Selskapet vil at det skal gjøres en innsats for å “beskytte alle turistene fra dårlig praksis”, skriver de i pressemeldingen.

Det endelige målet bør være å stoppe handlingene til noen få som gjør stor skade på industrien, på øya og den regionale økonomien, skriver de videre.

Anfi Gruppen krever at det blir gjort videre etterforskning for å avklare alle kriminelle handlinger.

Nesten 100 timeshare-anlegg

Timeshare-industrien har nærmere to millioner kunder som oppholder seg i oppimot 100 timeshare-anlegg på Kanariøyene hvert år, ifølge organisasjonen RDO (Resort Development Organisation).

Nyheten om politiets arrestasjon av 15 timeshare-svindlere på Gran Canaria har blitt spredd i et stort antall nyhetsmedier i Norge og Sverige etter at Canariajournalen.no skrev om det. En nordmann skal være blant de arresterte.