Turistbransjen på Kanariøyene om Ving-overtakelsen: – Vinterens beste nyhet

Dette er vinterens beste nyhet, sier presidenten i provinsen Las Palmas’ bedriftsforbund for turisme og overnatting (FEHT), Tom Smulders, til avisen La Provincia.

Mange Ving-turister har overnattet på dette hotellet på Kanariøyene opp gjennom årene. Foto: Ving

I går ble det kjent at Ving-gruppen i Norden blir overtatt av hotellkongen Petter Stordalens selskap Strawberry Group (40 prosent) og investeringsfondene Altor (40 prosent) og TDR Capital (20 prosent) for over seks milliarder svenske kroner.

Ving-gruppen var datterselskap av konkursrammede Thomas Cook, og består av Ving Norge, Ving Sverige, Spies i Danmark, Tjæreborg i Finland og flyselskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia, som nå skal skifte navn til Sunclass Airlines, og har tolv fly.

Stor lettelse

Turistbransjen og myndighetene på Kanariøyene puster lettet ut etter over en måned i usikkerhet om hva som vil skje med tilstrømningen av turister fra Norden, som er nummer tre på Kanariøyene etter Storbritannia og Tyskland.

Ving-gruppen transporterer en stor andel av de nordiske turistene til Kanariøyene.

Profesjonelt

Overtakelsen innebærer at Ving-gruppen går tilbake til profesjonelle røtter, uttaler Smulders.

Ving-gruppen eier varemerkene Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club og Sunprime Hotels, og omsetter for cirka 15 milliarder kroner årlig.

Slik er de nye eierne

Strawberry Group består av elleve selskaper som investerer primært i hotelldrift, finans, eiendom og kunst, og er aktivt engasjert i klima og miljø..

Altor har fem fond og forvalter en kapital på 8,3 milliarder euro. Det er investert i over 60 selskaper, blant annet Dustin, Rossignol, Helly Hansen, Revolution Race, SATS og Carnegie. 

TDR Capitalforvalter 8 milliarder euro og går inn som partner i mellomstore europeiske selskaper for å skape vekst i disse.

Stordalen i førersetet

Ut ifra eierstrukturen er det tydelig at Petter Stordalens side vil bli de mest aktive i drift og utvikling av Ving-gruppen.

Før overtakelsen må dagens Ving-gruppe erklære seg konkurs, skriver de nye eierne i en pressemelding.

Da kan de overta alle rettigheter og forpliktelser, og blant annet betale ansattes lønninger og regninger fra hotellene.

Tags