Hotellsektoren på Kanariøyene frykter den varslede turistskatten

Den nyinnsatte regionsregjeringen på Kanariøyene har varslet at de vil innføre en særskilt turistskatt per overnattingsdøgn som turistene skal betale hvis de overnatter i hoteller eller leide fereiboliger. Det er hotellsektoren sterkt imot.

Turistskatten på Kanariøyene vil gjøre en ukes opphold 7-10,50 euro dyrere per turist, hvilket for de fleste neppe vil velte feriebudsjettet. Foto: Canariajournalen.

Hotelleierne er svært negative, og hevder at skatten vil forverre en allerede vanskelig situasjon som de er oppe i etter at konkurrerende turistreisemål ved Middelhavet ,som var ute av spill på grunn av uroligheter, er sterkt tilbake på banen.

De tror at konkurransekraften vil bli redusert hvis skatten innføres, og at bærekraften i økonomien vil bli satt i fare, skriver Hosteltur.

Balearene og Catalonia har allerede innført en slik turistskatt. Det har også 139 byer i Europa.  På Balearene beløper skatten seg til 30 euro for et opphold på en uke.

Hotelleierne viser til at høyere priser på flybilletter på grunn av den lange avstanden i utgangspunktet reduserer Kanariøyenes konkurransekraft i forhold til reisemål ved Middelhavet.

Kanariøyenes regjering snakker imidlertid om en turistskatt som er lavere enn den som er innført på Balearene og i Catalonia, nemlig 1-1,50 euro per overnattingsdøgn. Det vil medføre en merkostnad på 7-10,50 euro per ferieuke for turistene, ikke 30, slik det er på Balearene.

Målet med turistskatten på Kanariøyene er å bruke disse skatteinntektene til å forbedre gater, torg, bygninger og annen offentlig infrastruktur og til å ivareta og beskytte naturområder og naturarv.