Det nye øyrådet på Gran Canaria skal fortsette kampen mot fattigdom og ulikhet

I går, fredag, signerte de tre partiene som utgjør det nye øyrådet på Gran Canaria en samarbeidsavtale for mandatperioden 2019-2023. Den gjenvalgte presidenten, Antonio Morales, sier han har en liste med 300 tiltak som skal settes i verk.

Antonio Morales leder øyrådet på Gran Canaria i fire nye år, og har invitert Podemos inn i øyrådet i tillegg til PSOE, selv om hans part NC og PSOE hadde flertall uten Podemos. Foto: Hugo Ryvik

Mange av tiltakene er relatert til kampen mot fattigdom og ulikheter i samfunnet, sa Morales under signeringssermoni. En økososial omforming av Gran Canaria som ble startet i forrige mandatperiode skal fortsette.

Det var Morales` venstreparti Nueva Canarias (NC) som vant valget, og han har med seg det sosialdemokratiske partiet PSOE og venstrepartiet Podemos i en trepartikoalisjon.

Luis Ibarra fra PSOE er første visepresident, Inés Jiménez fra NC andre visepresident og Concepción Monzón fra Podemos tredje visepresident.

De 300 tiltakene som Morales snakker om skal presenteres på et senere tidspunkt.

Det blir blant annet nye støttetiltak for de som trenger det mest slik at de får sine grunnleggende behov dekket.

Ibara fremfører at hans parti vil jobbe for å løfte livskvaliteten for innbyggerne.

Det legges vekt på det sosiale, og kampen mot klimaendringene trekkes også frem som en viktig aktivitet for partiet. Dessuten overgang til grønn økonomi og en bærekraftig turistindustri.

Concepción Monzón snakker om en syklisk forandring i regional administrasjon og offentlige institusjoner som skal bidra til å oppnå øyrådets mål.

Hun legger også vekt på behovet for å garantere en bærekraftig utvikling for de eldre, barn og unge.

Dessuten et kvantesprang i fornybar energi, og hun går inn for å erklære klimakrise på Gran Canaria.

Regionalregjeringen på Kanariøyene består av de samme tre partiene pluss venstrepartiet Agrupacion Socialistas de La Gomera (ASG).