Nå blir det trolig turistskatt på Kanariøyene

Den påtroppende sosialistregjeringen på Kanariøyene utreder innføring av en turistskatt.

Las Palmas. Foto: Canariajournalen

To av de fire nye regjeringspartiene Nueva Canarias (NC) og Podemos, har lenge gått inn for turistskatt.

Forslagene har blitt avvist gang på gang av Coalicion Canarias, som har hatt regjeringsmakt frem til nå .

Nå som de går inn i regjering, komner det på dagsordenen og skal utredes.

De andre partiene i den påtroppende kanariske regjeringen er valgvinneren PSOE og ASG.

De fire partilederne bekreftet i går etter signering av regjeringdpakten på Tenerife at turistskatt trolig blir innført, og at det allerede er i ferd med å utredes.

Det er snakk om en liten avgift per overnattingsdøgn for hver turist.

Målet er å bruke disse skatteinntektene til å forbedre gater, torg, bygninger og annen offentlig infrastruktur og til å ivareta og beskytte naturomååder og naturarv.

Kritikere til turistskatt frykter at det kan føre til tap av turister på grunn av at feriekostnadene blir høyere. Næringslivet er stort sett negativ, viser uttalelser fra forskjellige næringslivsorganisasjoner.

Mange turiststeder rundt omkring i verden har innført turistskatt blant annet Balearene i 2016, Catalunia, London, Paris, Lisboa, Praha, Dubai, Berlin pg Amsterdam. I Norge blir det også diskutert og vurdert i flere kommuner.

Den påtroppende presidenten på Kanariøyene, Victor Angel Torres (PSOE) lover også at borgerlønn skal innføres i 2020, og at det skal innføres en miljøskatt hvor inntektene brukes til å bekjempe klimaforandringene, men konmer foreløpig ikke med detaljer om de to tiltakene.

Tags