Frykt for corona-viruset får hotellbestillingene til å stupe

Informasjonspandemi : Hotellbestillingene på Kanariøyene har stupt med 30 prosent. Skylden blir lagt på frykt for corona-viruset.

Mange frykter å tilbringe ferien i hotellkarantene eller bli smittet i ferien, og utsetter ferieturen til Kanariøyene. Foto: Pixabay

Av: Gunn Kleven gunn.kleven@canariajournalen.no

Salget har stoppet opp, påpeker direktoren for Cehat en spanske føderasjon for hoteller og annen innkvartering for turister, Jorge Maricha. Det skriver nyhetsbyrået Efe.

Maricha uttalte seg til pressen etter et møte med Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, i dag, torsdag.

Møtet var om koordineringstiltak i forhold til smittesituasjonen, og for å etablere fremtidige protokoller i fall det oppstår nye smittetilfeller på hoteller.

Torres uttalte tidligere i uken at de vil finne andre alternativer enn å sette alle gjester og ansatte i hotellkarantene.

Over en tredel av Kanariøyenes bruttonasjonalprodukt kommer fra turisme. En stor, brå nedgang kan være drepende for en fra før sårbar økonomi.

Særlig etter den nylige Thomas Cook-konkursen, og med de mulige effektene av Brexit på toppen.

Det er særlig turismesegmentet  og kongress-segmentet som har en sterk nedgang i disse dager, påpeker Maricha.

Mange avlyser eller utsetter ferien til situasjonen er avklart, forteller han.

Hvis situasjonen vedvarer, vil det påvirke arbeidsplasser, advarer han.

Maricha understreker at Kanariøyene og Spania er trygge reisemål, hvor det er en robust reaksjon mot smittespredning fra helsevesenet.

En eventuell finansiell støtte til turistnæringen blir diskutert med myndighetene.

Angående karantenehotellet sør på Tenerife, H10 Costa Adeje Palace, uttaler han at kostnadene dekkes av hotellkjeden selv.