TUI med flere pakkereiser til Kanariøyene

Reisearrangøren TUI øker antallet flyvinger for å fylle hullet etter Thomas Cook, som gikk konkurs 23. september.

Fly.på Gran Canarias lufthavn. Foto: Canariajournalen

TUI frakter fra før 2,7 millioner turister i året til Kanariøyene, 20 prosent av alle utlendinger, ifølge offisielle tall fra Promotur.

Det gjør selskapet til den største pakkereiseoperatøren på øygruppen.

De kommende månedene skal TUI øke med to millioner passasjerseter til ulike reisemål, deriblant Kanariøyene.

TUI, som er et tysk selskap, kunngjorde dette i går, torsdag.

De to millionene ekstra passasjersetene TUI skal sette inn fordeles på Kanariøyene, Balearne, Tyrkia, Egypt, Hellas, Mexico og Florida.

Til Kanariøyene øker TUI også antallet flyvninger som settes opp fra Storbritannia.

TUIs omsetning fra turister de sendte til Kanariøyene i 2018 var 3386 millioner euro.

Flyselskapet Jet2 har tidligere kunngjort at de øker antallet passasjerseter med 168 000 til Kanariøyene denne vintersesongen, og Wizz Air har også kunngjort at de ønsker å fylle hullet etter Thomas Cook.

En gruppe spanske forretningsmenn kunngjorde også i går at de vil forsøke å blåse liv i det Thomas Cook-eide tyske selskapet Neckermann, som også gikk konkurs, skriver avisen La Provincia.

60-7+ prosent av flyrutene til Thomas Cook til Kanariøyene som forsvant skal allerede være dekket av andre flyselskap, ifølge regionsregjeringen.

I Norden er tidligere Thomas Cook-eide Ving i forhandlinger med potesielle nye eiere. Easy Jet blir nevnt som en mulig interessent av flere. av flere.

Private equity-fondet Triton Partners har lagt inn bud tidligere, og kan fortsatt være aktuelle.

Ving fikk finansiering på plass til å driv videre da den britiske Thomas Cook-gruppen gikk konkurs.

Thomas Cook Northern Europe består av Ving i Norge og Sverige, Spies i Danmark og Tjäreborg i Finland. Omsetningen i siste regnskapsår var 1,07 milliarder kroer og overskuddet 95 millioner kroner.

Det Thomas Cook-eide tyske flyselskapet Condor unngikk i likhet med Ving konkurs i og med at den tyske stat gikk inn med penger. Neckermann gikk imidlertid med i dragsuget.

De tyske Thomas Cook-datterselskapene Thomas Cook GmbH, Thomas Cook Touristik GmbH og Bucher Reisen & Öger Tours GmbH erklærte seg 25. september insolvent og opphørte virksomheten.

Denne insolventerklæringen er utvidet til 31. desember, og det jobbes med å få selskapene flytende igjen, skriver Hosteltur.

140 000 tyske Thomas Cook-kunder som var på reise da selskapet gikk konkurs er hentet hjem til Tyskland. 2000 ansatte har fått utbetalt lønn de hadde til gode.

I Storbritannia skal reisearrangøren Hayes Travelangivelig kjøp de 555 reisebutikkene til Thomas Cook, ifølge avisen The Independent.

Tags