700 000 euro til ny superbusslinje i Las Palmas

Las Palmas kommune har fått 700 000 euro i tilskudd fra regjeringen til Metroguagua, en ny superbusslinje som er under bygging i Gran Canarias hovedstad.

Metroguaua blir en betydelig bedring for offentlig transport i Las Palmas. Ill: Las Palmas kommune

Pengene skal skytes inn i byggingen av strekningen  Venegas ,- og León y Castillo-gaten, skriver kommunen i en pressemelding. Arbeidet på denne strekningen startet i januar.

Metroguagua er et sentralt prosjekt i byens mobilitetsstrategi. Det er også en betydelig satsing på å legge bedre til rette for syklister og fotgjengere.

Superbusslinjen skal gå gjennom hele byen fra havneområdet til Hoya del Plata ved bygrensen i sør, der hovedsentralen skal ligge.

Her kan bilister med fordel parkere og ta superbuss videre inn i byen.

Det blir en hurtigbusslinje med dedikerte filer og holdeplasser. Den knyttes til eksisterende busslinjer i byen.

Noen av Metroguaguas delstrekninger er ferdigstilt, eller blir ferdig i løpet av de nærmeste ukene, blant annet fra Pío XII-gaten til Galicia-gaten, handlegaten Mesa y Lopez, som er blitt fotgengertilpasset langs busslinjen, og seksjonen langs Paseo Blas Cabrera Felipe.

Noen av de andre delstrekningene er også påbegynt.

Dette er Metroguagua

Guagua er det kanariske ordet for buss. Metroguaga er busser med plass til 200 passasjerer som skal kjøre 17 kilometer gjennom hele byen fra sentralen i Hoya del Plata i sør, og helt til borgen Castillo de La Luz, og havneområdet i nord.

Se en 3D-animert video av holdeplasser for den nye linjen 

Bussene får en marsjfart på 20 kilometer i timen. Det blir avgang hvert femte minutt, 20 holdeplasser, og bussene har en egen trafikklinje med fortrinn i trafikken.

Billettautomater skal installeres ved holdeplassene og det skal legges opp til lett påstigning for rullestolbrukere. 

Video: Metroguagua i handlegaten Mesa y Lopez

Video: Metroguagua i Pio XII-gaten

Superbusslinjen skal være ferdig i 2021. Kommunen har et ønske om å kunne bruke elektriske busser på linjen, så sant dette finnes kommersielt tilgjengelig når linjen skal settes i drift.