God Jul fra Canariajournalen!

Canariajournalen ønsker alle lesere, medarbeidere, samarbeidspartnere og annonsører en strålende jul! Vi har noen forslag til ting du kan finne på i julen på Gran Canaria.

Fra julekrybben i sand på Canteras-stranden i Las Palmas. Foto: Leif Kempe

Gran Canaria er favorittstedet for skandinaver som reiser til varme strøk i julen. I år har enda flere skandinaver valgt en varm og solfylt jul fremfor snø og kulde.

Vi fortsetter å publisere nyheter og informasjon om smått og stort som skjer på Kanariøyene i løpet av julen.  

Følg gjerne med i vår Det skjer-spalte for å se hvilke arrangementer som pågår, og følg oss på Facebook eller Twitter for å holde deg kontinuerlig oppdatert.

Spektakulær julekrybbe og digert akvarium

En ting som du ikke bør gå glipp av i julen på Gran Canaria er den fabelaktige julekrybben i sand på Canteras-stranden i Las Palmas. Den er åpen for publikum hver dag fram til 6. januar.

Krybben ligger i La Puntilla-sonen på stranden, i motsatt ende av Alfredo Kraus-auditoriet (konserthuset). 

Det store akvariet Poema del Mar ligger bare 200 meter unna julekrybben og kan være verd et besøk. Mellom julekrybben og akvariet finner du Santa Catalina-parken, som er et fint sted å ta en rast.

Mye musikk og kultur

Las Palmas har mye annet å by på. Konserthuset Alfredo Kraus holder jule- og nyttårskonserter, og det er levende musikk på mange av barene rundt omkring i byen også, særlig i strandsonen og ved auditoriet.

Bydelene Triana og Vegueta er byens eldste og ligger helt i den andre enden av sentrum. Her finner du historiske bygninger, en flott katedral, museer og kunsthaller og restauranter og et stort utvalg butikker. Triana har øyas beste handlegate.

Nyttårsfester i offentlig regi og med gratis inngang finner du i nær sagt alle byer og større tettsteder, også i turistområdene sør på øya: blant annet i San Fernando i Maspalomas og Arguineguín i Mogán.

På sørsiden er det også markeder og et hav av konserter og andre arrangementer som pågår, samt attraksjoner for barn, slik som Holiday World i Maspalomas og Angry Birds-park i Puerto Rico.