ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny

Skandinavisk på Gran Canaria

Skandinaviske klubber, kirker og skoler osv. på Gran Canaria. 

Hyllet norsk forfatter bergtatt på Gran Canaria

Forfatteren Lars Ramslie skulle bo på Gran Canaria i to måneder for å skrive ferdig sin første bok på ti år. Fullstendig bergtatt av kanarierne ble han til sin egen overraskelse værende i to og et halvt år. 

Firma fra Ågotnes etablerer seg på Gran Canaria

Coast Center Base (CCB), som holder til i Ågotnes i Fjell kommune utenfor Bergen, etablerer en avdeling i Las Palmas innen utgangen av året.

Støy på landet med pønkpioneren Sverre Knudsen

Hvem vil tro at Norges pønkpioner har skapt ny, elektronisk støypopmusikk omgitt av bønder og geiter i en fjellandsby på Gran Canaria, akkompagnert av breking, hanegal og eselvrinsk?

Svenskenes redningskvinne i nøden pensjonerer seg

Etter hele 39 års tjeneste ved det svenske konsulatet i Las Palmas blir honorærkonsul Ann Kristin Ekstrand-Celis, 65, pensjonert i oktober.

Svenskarnas räddare i nöden går i pension

Åpnet demonisk eske under en helvetes hetebølge på Kanariøyene

Forfatteren Lars Ramslie satt i hetebølge og svevestøv på Gran Canaria og skrev litteratur til A Boxful of Demons, et møte mellom Ramslies litteratur og den norske rockegruppa Motorpsychos musikk.

Dödsolycka elddopet för nya honorärkonsuln

En 23-årig man som avled efter en olyckshändelse. Det blev både första fallet och elddopet för Sveriges nya honorärkonsul i Las Palmas på Gran Canaria, Dunia Cubas Diaz (43).

ANNONSE
ANNONSE
Sverre Knudsen fikk Spellemannsprisen som årets tekstforfatter

Sverre Knudsen ble i kveld tildelt Spellemannsprisen for tekstene til albumet Vi, som han skapte i sitt hjemmestudio på Gran Canaria.

Stadig færre fastboende nordmenn og svensker på Kanariøyene

Antallet nordmenn og svensker som har meldt flytting og bosatt seg på Kanariøyene fortsatte å falle frem til januar 2017, noe det har gjort hvert år siden 2014.

Lykkesmeden Bjørn Lyng

I oktober i år er det fem år siden den kjente nordmannen Bjørn Lyng døde. Canariajournalen publiserer her et av de siste personintervjuene han ga, gjort i hans hjem på Gran Canaria.

Norsk bokfenomen omfavner Gran Canaria

Suksessforfatteren Ruben Eliassen kvittet seg med nesten alt han eide i sin vinterfrosne Oslo-bolig, og flyttet til Gran Canaria.

Falskspill mot grådigheten

Herodes Falsk spiller på menneskenes grådighet i sin siste spenningsroman. Samtidig kjører han en rambukk dypt inn i grådighetens beksvarte kjerne.

Norsk spenningsroman fra Gran Canaria er ute i massivt format

Herodes Falsk ga i fjor ut eboka Calima – Brennhett mareritt, med handling fra Gran Canaria. Nå er romanen kommet i papirutgave mellom stive permer og med ny tittel.

ANNONSER