ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 21. OKTOBER 2014
Mannen er ikke ebolasmittet, men behandles for malaria på La Candelaria-sykehuset på Tenerife. Foto: Wikimedia Commons

Tenerife-mann er garantert ebolafri

Ebolaprøve nummer to fra Kevin Garcia Pulido, som er innlagt på La Candelaria-sykehuset på Tenerife, er nå analysert, og er i likhet med den første prøven negativ.

ANNONSE

Dermed er det helt sikkert at mannen ikke har ebola. En malariaprøve har gitt positivt utslag.

Helsemyndighetene på Kanariøyene kunngjorde i går kveld resultatene, som er analysert på Carlos III-sykehuset i Madrid.

Fortsatt innlagt

På grunn av malariaen blir Pulido fortsatt liggende på sykehuset i noen dager framover. Hans kone og sønn, som var innlagt til observasjon, er utskrevet.

Mannen jobbet som helsearbeider for Røde Kors på et ebolasykehus i Sierra Leone i en måned, og returnerte 8. oktober. 12. oktober ble han syk med feber, og ebolaprotokollen ble utløst.

Resultatene av den første ebolaprøven forelå 16. oktober, og var negativ. Kontrollprøven, som ble tatt 20. oktober, var også negativ.

Ingen ebolasyke i Spania

Helsearbeideren Teresa Romero, som behandlet en ebolasyk pasient på Carlos III-sykehuset i Madrid og ble smittet av ebola, er frisk igjen.

Hun ble behandlet med blodplasma fra misjonæren Paciencia Melgar, som ble frisk fra ebola i Liberia. Melgar jobbet sammen med Miguel Pajares og Manuel García Viejo , som ble ebolasyk i Sierra Leone og døde. For øyeblikket er det ingen påvist ebolasyke mennesker i Spania.

ANNONSE
ANNONSER