ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 07. MARS 2013 - SIST ENDRET 08. MARS 2013
Skandinavene velger bort påskefjellet til fordel for strandlivet på Kanariøyene i år. Her fra Canteras-stranden i Las Palmas.Foto: Hugo Ryvik

Snart stappfulle påskefly til Kanariøyene

Kanariøyene får storinnrykk av påsketurister fra Skandinavia i år, skal vi tro rapportene fra reiseselskapene. Ving Norge øker med hele 80 prosent.

ANNONSE

Ikke før er vinterferien overstått, med rekordbesøk av skandinaver til Kanariøyene, så står påsken for døren. Det går mot ny rekord for påsken også.

– Påsken i år kommer cirka 7000 Ving-kunder til å tilbringe på Gran Canaria og Tenerife, en økning på over 80 prosent mot fjoråret, sier Christian Grønli, administrerende direktør i Ving Norge, til Canariajournalen.no.

Med charter har Ving nå kun noen få ledige reiser til Gran Canaria av Kanariøyene.

Økning over hele linja

Star Tour i Norge har økt med 10 prosent til Kanariøyene i påsken, og sender 4500 nordmenn til øygruppen, forteller informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett til Canariajournalen.no.

Apollo Reiser har så godt som fullt på alle fly til Kanariøyene, og flere kunder som reiser dit i år sammenlignet med i fjor, melder informasjonssjef Helen Begby.

Gran Canaria ligger på topp hos Apollo, fulgt av Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura.

Sembo Norge har doblet omsetningen, og har 60 prosent flere gjester på Kanariøyene i 2013. 90 prosent reiser til Gran Canari, ifølge Aud J. Bengtsson, salgs og markedssjef i Sembo.

Nesten ingen billetter igjen

Fritidsresor, Sveriges største reiseselskap, har også stor pågang.

30 prosent flere svensker enn i 2012 reiser i år på påsketur til Kanariøyene med Fritidsresor, og Kanariøyene er det største reisemålet.

Gran Canaria er absolutt størst, deretter kommer Tenerife og Lanzarote, forteller Marie Malmros fra selskapets kommunikasjonsavdeling.

Fritidsresor har allerede solgt ni av ti påskereiser, og har bare strøplasser igjen, skriver de i en pressemelding.

Totalt reiser 20 000 svensker med Fritidsresor til Kanariøyene.

10 000 svensker med Ving

Ving i Sverige sender også flere reisende til Kanariøyene denne påsken enn i fjor. Hele 10 000, forteller informasjonssjef Magdalena Öhrn.

De fleste av Vings kunder reiser til Gran Canaria, med Tenerife som nummer to og Fuerteventura som nummer tre.

Resia øker 40 prosent til Gran Canaria

Svenske Resia Travel Group har en økning på 40 prosent til Gran Canaria denne påsken, skriver de i en pressemelding.

Gran Canaria er Resia-kundenes førstevalg, fulgt av Tenerife.

Ticket i Sverige melder om en økning på 16 prosent i påsken. Gran Canaria topper listen over reisemål, og har et oppsving på sju prosent fra i fjor.

Nesten utsolgt hos Apollo i Danmark

Apollo i Danmark har nesten ingen ting å tilby lenger i påsken, det meste er utsolgt. Bare fra Billund er det noen restplasser igjen.

For Apollos reisende fra Kastrup ligger Gran Canaria som nummer to etter Egypt, og Fuerteventura er nummer fire. Fra Billund ligger Fuerteventura på tredje og Tenerife på fjerdeplass.

ANNONSE
ANNONSER