ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 03. DESEMBER 2020 - SIST ENDRET 04. DESEMBER 2020
Julegate i Triana, Las Palmas et tidligere år. Denne julen er det også pyntet, men julen blir ikke som vanlig. Foto: Ayuntamiento de Las Palmas

Slik blir begrensningene for julefeiringen på Kanariøyene

Så begränsas julfirandet på Kanarieöarna 

Den spanske regjeringen ble i går, onsdag, enig med de autonome regionene om hvilke smitterestriksjoner som skal gjelde i julen. OPPDATERING Kanariøyene strammer ytterligere til med regionale direktiver.

ANNONSE

De nasjonale direktivene sier blant annet at det ikke kan samles mer enn ti personer i juleselskapene, med mindre de lever i sameksistens i samme bolig.

På Kanariøyene er det besluttet at det kan samles maksimalt seks personer, men tillates 10 personer 24., 25. og 31. desember, samt  1. og 6.januar,  sa helseminister Blas Trujillo i en pressekonferanse i kveld.

Det blir også nasjonalt portforbud fra klokken 01.30 om natten til 06.00  den 24., 25. og 31. desember. Det er lov til å dra hjem fra selskap, men ikke til et annet selskap.

På Kanariøyene innføres portforbud fra 01.00 til 06.00 i tidsrommet fra 23. desember til 10. januar.

Julerestriksjonene skal gjelde fra 23. desember til 6. januar, skriver regjeringen i en pressemelding.

– Denne julen må vi bli hjemme og feire høytiden med de nærmeste. Bare essensielle forflytninger kan gjøres, sa Spanias helseminister Salvador Illa på en pressekonferanse i går.

Her er noen av de viktigste begrensningene:

  • Maksimalt ti personer kan samles. På Kanariøyene er antallet ytterligere redusert til seks personer, men det tillates ti personer 24., 25. og 31. desember samt 1. og 6. januar.
  • Portforbud inntrer klokken 01.30 på 24., 25. og 31. desember. Kanariøyene: 01.00-06.00 i perioden 23. desember-10. januar. 24.-25. desember og 31. desember-1. januar er det 01.30-06.00.
  • Spisesteder får de samme smittevernrestriksjonene som gjelder ellers i covid-19-sammenheng.
  • Arrangementer med mange mennesker, også de religiøse, kan kun holdes i henhold til det gjeldende smittevernreglementet. Det anbefales at de holdes utendørs.
  • Prosesjoner frarådes for religiøse arrangementer, og det anbefales bildestrømming og bruk av forhåndsinnspilt musikk i stedet for korsang og lignende.
  • Store sportsarrangement forbys.
  • Folk anbefales å gjøre julehandelen tidlig for å unngå køer i butikker, handlegater  og kjøpesentre.
  • Dette punktet gjelder alle andre regioner enn øyregionene Kanariøyene og Balearene: Reising mellom regioner skal begrenses til hovedsakelig hjemreiser og reiser til slektninger og nære venner, reiser som kan anses som nødvendige i henhold til spesifikasjoner i loven om smittevern for covid-19.
  • Regionene har anledning til å innføre ytterligere restriksjoner.

Les også

Ingen håp om juleferie på Kanariøyene

Julekrybbe i sand på Canteras-stranden

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER